Re: Vyřešení problému,kolik si říct za r
Jo, přesně tak. Když už dotyčný ví odpověď, nebude se mu chtít platit tolik ;-) Kdybyste si cenu domluvil dopředu (pokud to pro vás vyřeším, dostanu XY Kč, co vy na to?), byl by zadavatel jistě vstřícnější.
V zásadě k výši odměny můžete přistoupit buď jako k hodinové sazbě (vaše hodinová sazba X počet hodin) nebo jak píše paní Jiřka, jak k ceně ve výši X% z ušetřených peněz.
Můžete mu taky říct, že to byla taková rámcová informace a že ještě zbývá dořešit pár nepodstatných daňových aspektů :-))
Budu zdržovat, ale jen zajimavý žert: Pánovi přestalo svítit světlo. I zavolal řemeslníka. Ten přišel, rozhlédl se přistoupil k jedné staně a poklepal tam kladívkem - a ejhle světlo všude svítilo. Řekl si za to třista korun. Zákazník nadšen, že světlo svítí, zaplatil. Ráno se mu to rozleželo a zatelefonoval si pro rozpis práce. I dostal: cestovné -
Kč 30,-, poklepání kladívkem - Kč 20,- věděl kam poklepat 250,-.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
20. 1. 2007 19:37
Dobrý večer,
dnes jsem jednomu podnikateli dal poměrně dobrou radu, která mu vyřešila poměrně komplikovanou situaci.
nastává otázka kolik si mám za tuto radu říci. Bylo to z oblasti účto-daně a zabralo mi to cca 1,5 hodiny.
Děkuji za každý námět :-)