Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
20. 1. 2007 19:55
Dobrý den,napoprvé mi nikdo neodpověděl, proto zkouším znovu: firma má 3 zaměstnance, z toho 2 s min.mzdou a bonusy na dítě, tzn. že téměř ve všech měsících se neplatí daň na FÚ ale naopak se žádá o vrácení bonusu(resp.převedení na nedoplatky,které na FÚ vzniknou z titulu jiných daní), který byl vyplacen z vlastních zdrojů. Bude tedy řádek ve formuláři Vyúčtování daně ze ZČ u jednoho měsíce, kdy byly vyplacené bonusy ve výši 592,-Kč a záloha na daň ve výši 456,-Kč vypadat takto:
sl.3 (bylo sraženo po slevě) 456,-Kč
sl.5a (odvod záloh na daň snížen o vyplac.bonusy) 456,-Kč
sl.5b (celk.částka měs.bonusu vyplacená) 592,-Kč
sl.8 (mělo být odvedeno 0,-Kč
Pokud je můj postup správný, vznikne na konci přeplatek, který ale, jak žádáme v měsíčních formulářích na bonusy, převádíme na jiné nedoplatky- s tím se FÚ nějak srovná? Připadá mi to jako duplicitní žádost -měsíčně ve formulářích na převedení bonusů na nedoplatky a teď si vykážu ve vyúčtování ten stejný přeplatek? Je to tedy OK nebo dělám něco špatně?
Děkuji za trpělivost při čtení a za vaše odpovědi a zkušenosti
Janka