Dovoz zboží z EU a přiznání na DPH

• (neregistrovaný)

21. 1. 2007 18:23

Dobrý den, pustil jsem se jako živnostník do dovozu zboží ze zahranič, konkretne EU. Jsem platce dph. Ted se pokousím vytvorit priznani a nechápu na jakém sloupci v priznani by se mi tohle melo zohlednit. Myslel jsem ze na radku 320 nebo 325. Ale ten je na sjetině z Pohody naprosto prázdný. Přitom členění mám zadáno jistě správně "dovoz zboží z EU". Jsem naprosto bezradny nevi někdo? Dekuju

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 21. 1. 2007 18:47

Vlaďka (neregistrovaný)

Re: Dovoz zboží z EU a přiznání na DPH
      Když pořizujete fa z EU, máte tam členění nezahrnovat do DPH (PN) a po uložení fa na záložce záznam si vyměříte DPH EU, tam už je příslušné členění zadáno- takhle to funguje v účetnictví- nevím jestli to je v DE stejné- zkuste to .

• 21. 1. 2007 19:36

Brotas (neregistrovaný)

Takze muj postup v pohode je nasledujici "předkontace 1Vzboží" "členění DPH - PDzbožíEU" takhle by to snad melo stacit. :( spis by me zajimalo jestli by se to melo nejak projevit v priznani - jestli by tam nekde melo by vycisleno za kolik se z EU dovezlo.

Předem děkuji za odpověď

• 21. 1. 2007 20:17

Veronika (neregistrovaný)

Když máte zaúčtovaný přijatý doklad, musíte ještě přes ZÁZNAM (nahoře na liště) vyměřit DPH. Potom se to objeví v interních dokladech a na řádcích 320 a 325 v přiznání.

• 21. 1. 2007 23:27

Brotas (neregistrovaný)

Uf no děkuju, ale myslim ze budu muset zavolat na nejakou infolinku protoze ve vyberu co potom naskočí se vůbec neorientuju :(

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).