Re: Dovoz zboží z EU a přiznání na DPH
Takze muj postup v pohode je nasledujici "předkontace 1Vzboží" "členění DPH - PDzbožíEU" takhle by to snad melo stacit. :( spis by me zajimalo jestli by se to melo nejak projevit v priznani - jestli by tam nekde melo by vycisleno za kolik se z EU dovezlo.
Předem děkuji za odpověď
Re: Dovoz zboží z EU a přiznání na DPH
Když máte zaúčtovaný přijatý doklad, musíte ještě přes ZÁZNAM (nahoře na liště) vyměřit DPH. Potom se to objeví v interních dokladech a na řádcích 320 a 325 v přiznání.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
21. 1. 2007 18:23
Dobrý den, pustil jsem se jako živnostník do dovozu zboží ze zahranič, konkretne EU. Jsem platce dph. Ted se pokousím vytvorit priznani a nechápu na jakém sloupci v priznani by se mi tohle melo zohlednit. Myslel jsem ze na radku 320 nebo 325. Ale ten je na sjetině z Pohody naprosto prázdný. Přitom členění mám zadáno jistě správně "dovoz zboží z EU". Jsem naprosto bezradny nevi někdo? Dekuju