Re: Dobírky a platby předem
Mě ten dobropis potvrdil, šlo o případ, že se mu ta věc nehodila a zasílali jsme jinou. Pokud nepotvrdí, doložila bych obalem z té vrácené dobírky, kde to z toto vyplývá, a dále opětovným příjmem na sklad (vyskladnili jsme dodákem, byl podklad pro fakturu) Jestli toto nemáte, tak bych si vytvořila k dobropisu vlastní zápis o vrácení dobírky.
Re: Dobírky a platby předem
Ano, to mám, obal, zpět na sklad, zápis s podpisem zaměstnance expedice. Jen se obávám, jestli je to relevantní. Zákon totiž nic takového nezná. Už s tím někdo prošel kontrolou? Podle naší daň poradkyně to takhle nejde a dokonce bychom museli zboží prodanit jako nový příjem!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
21. 1. 2007 18:48
Jak správně účtovat dobírky a platby předem?
Když pošlu zboží na dobírku a nebude v něm daňový doklad, ale jen jakási "faktura", musím pak vystavit a zákazníkovi ještě poštou doposlat daň. doklad? Když vystavím rovnou daňový doklad a dobírka se vrátí, budu na tom bita já. Ale pokud vím, tak třeba Quelle vůbec daňové doklady nevystavuje! Jak neporušit zákon a neokrást sebe? Děkuji