Re: Danění zaměstnan. + prac.ú. + OSVČ
Postup najdete v pokynech k vyplnění daňového přiznání.
Částky, které máte na potvrzení od zaměstnavatele, opíšete do daňového přiznání (evidenční list důch.poj. nemá s daněmi nic společného, ale schovejte si ho). Zaměstnavatel už Vám srazil a odvedl zálohy z Vašich příjmů ze zaměstnání.
Podpora v nezaměstnanosti není předmětem daně z příjmů, do daňového přiznání ji neuvádějte.
K příjmům ze samostatné výdělečné činnosti můžete uplatnit buď skutečně vynaložené výdaje, nebo výdaje procentem z příjmů (výše procenta je závislá na druhu příjmů) a zaplacené pojistné. Teprve rpzdíl příjmů a výdajů je základem daně.
Takže se nemusíte bát ani vysoké, ani dvakrát odvedené daně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
21. 1. 2007 19:47
Dobrý den,
nemohu nikde najít jak postupovat při danění za rok 2006 kdy jsem byl 7 měsíců zaměstnancem, pak tři měsíce na pracáku a dva jako OSVČ.
Jako OSVČ mám za oba měsíce příjem 25 tisíc.
Od zaměstnavatele jsem si vyžádal potvrzení o zdanitelnýcg příjmech ze závislé činosti a o sražených daních + evid. list o důchod. pojištění.
Mám při výpočtu základu daně do příjmů uvádět i příjem od zaměstnavatele a z prac. úřadu? Myslím si že ano a bojím se vysoké a dvakrát odvedené daně. Jak postupovat?