Re: DPH špatně vedeno - co teď mám očeká
Ale členění prov.režie a materiálu či zboží, pokud vše bylo do podnikání by nemělo ovlivnit výši DPH.To si přehodíte pouze v deníku, ne?
Pokud bych měl správně správně uskut. a přijatá zdaň. plnění a budu mít něco v členění na materiálu a něco na zboží mám tedy podávat znovu opravné přiznání pokud tedy bude stejný výsledek? Nebo pro jistotu mám oprav. podání znovu podat? Všem moc děkuju za info.
Zaúčtujte to tak, jak to má správně být. Nic se nezmění. To, jak to máte vy v účetnictví je pro DPH jedno, hlavně, abyste měl správně odvedené DPH. Když zjistíte, že je to pořád stejné :-) tak nic opravného nepodávejte. Pořád to bude ve stejných řádcích a ve stejné výši :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
22. 1. 2007 9:17
Prosím o radu. Jsem OSVČ a mám automyčku a podnikám od 02/2006, přítelkyně mi vede daň. evidenci. Jenže teď zjistila že mi zadává špatně členění DPH a tim je výsledek špatně. Prý převážně vše mělo být zařazeno v provozní režii (fa přijatý na nákup přípravků do myčky, ošacení, apod.) a ona mi něco dala do materiálu a něco do zboží (zboží je nesmysl). Nyní musíme podat opravné přiznání k DPH ... za rok 2006 dvě přiznání. Mohou mě postihnout nějaké sankce?