Kdy můžezaměstnavatel zrušit dovolenou?

• (neregistrovaný)

22. 1. 2007 11:24

Dobrý den všem,

obracím se na Vás, protože mi hrozí, že nebudu zaměstnavatelem puštěn na dovolenou, kterou mám ale již dva měsíce naplánovanou a zaplacenou. Jak postupovat dál? Obvykle jsme na pracovišti tři osoby, ale jeden má dnes a zítra dovolenou a druhý právě marodí. Jsem tu tím pádem sám. Příští týden, kdy odjíždím na svou dovolenou, by zde měl být onen kolega, který je teď na dovolené, sám, bude-li druhý kolega stále marodit. Jenže to už se vedení nelíbí. Krom morálního základu, že já tu teď jsem sám a nějak se to neřeší a potom by tu měl být kolega sám a vadí to, řeším i problém, zda-li se dá ona dovolená nakonec nějak proplatit či mohu jakkoliv požadovat adekvátní náhradu za způsobenou škodu. Snad jste můj problém pochopili dostatečně a pomůžete mi. Moc by mi to pomohlo.

oTc

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 22. 1. 2007 12:00

Míša (neregistrovaný)

Re: Kdy můžezaměstnavatel zrušit dovolen
      Můžete se podívat na těchto stránkách na Zákoník práce. Nahoře v liště Zákony - Zákoník práce - Část IX. - Hlava 4 - § 216 až 223.

Vás se týká konkrétně § 217, odstavec 3. Tak se braňte, máte právo. Cituji:

(3) Zaměstnavatel je povinen nahradit zaměstnanci náklady, které mu bez jeho zavinění vznikly proto, že zaměstnavatel změnil jemu určenou dobu čerpání dovolené nebo že ho odvolal z dovolené.
      povinen jejich žádosti vyhovět.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).