Re: Přiměřené množství PHM u dopravce
Posoudit to nedokážu, ceny jsou smluvní a tohle nic neříká. Řekla bych, že to ještě jde :-) Já měla jednoho, ten měl soustavně vyšší nákup nafty, než fakturoval. Nezbylo mi, než se s ním rozloučit. Jana F.
Re: Přiměřené množství PHM u dopravce
Evidentně Vás Váš dopravce nechce moc zatahovat do svých podnikatelských aktivit, protože když tvrdí,že počet km neví a nemůže zjistit, tak je to holý nesmysl, jako dopravce je povinen vést záznam o provozu vozidla, na kterém se uvádí počáteční stav,konečný stav km,dále množství čerpaných phm a další.Pomocí tohoto záznamu lze, i když zpětně to dá zabrat, zjistit prům.spotřebu.Je sice pravda,že vlivem špatného technického stavu vozidla nebo nějaké poruchy může být spotřeba vyšší než je v TP,ale aspoň přibližně se to zjistit dá. Pokud Vám Váš autodopravce nechce poskytnout podrobnější info, já bych se s ním netrápila, kdyby přišla kontrola,budete mít nervy a třeba to hodí na Vás, protože určitě by se jim to nelíbilo. Eva M.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
22. 1. 2007 13:51
Prosím vás děláte někdo DE autodopravci? Potřebovala bych nějaké vodítko, jak kontrolovat množství nafty. Počet km nevím, ani on ne, do způsobu fakturace se mu nepletu. Za čtvrtletí má teď např. 380 000,- faktury vystavené a k nim 260 000,- nakoupenou naftu. Je to nějakým hrubým odhadem průchozí, nebo je to přehnané?
Opakuji, že počet km nezjistím, můžu to porovnávat jenom s těmi vystavenými fakturami. Takže spotřeba auta je mi na nic, je to nějaký velký náklaďák, prý moc žere, ještě prý víc, než má v techničáku...
Děkuji za každé vyjádření.