Re: evidenční listy - do kdy odevzdat?
Když ho nemůžete zastihnout, tak mu to
pošlete domů s průvodním dopisem, kopii
průvodního dopisu si ke kopii EL založte a
už se tím netrapte. Já měla kontrolu z OSSZ
loni a sami mi to potvrdili. Dříve jsem EL
zaměstnancům posílala na doručenku a
kontrola pravila, že je to úplně zbytečné.
Jinak roční do 31. 3. 2007.
Děkuji za odpověď. Tak to já bych ho měla během příštích dvou nebo tří týdnů zastihnout - je na montáži 300km od sídla. Jen mi napadlo, abych neprošvihla lhůtu, ale nemohla jsem ji někde najít. Děkuji za informace, alespoň budu vědět, co kdyby.....
ELDP se vyplňují nejpozději do 30.dubna každého roku a OSSZ se předkládají do 8 dnů od zápisu údajů. Pro OSSZ nemusí být podepsané, takže kvůli odeslání nemusíte zaměstnance dohánět :-).
Podpis musí ale být na kopii, kterou si zakládáte a 3 roky archivujete ve firmě. Nemáte-li podpis ani tam, musíte doložit (např. kopií dopisu), že jste zaměstnance k tomu, aby se k podpisu dostavil, vyzvali.
To mi prozraďte, jak to děláte, aby jste mohla odevzdat ELDP každý rok. To Vám během roku lidi nastoupí a zase ukončí činnost a nebo si necháváte podepisovat rok dopředu???? Nevíte jestli se nezmění formulář a hlavně jak už bylo uvedeno málokdo mi podepíše prázdný formulář.
A také tisknu z počítače a na dvakrát vytisknout bych asi nemohla.
Psala jsem, že to provádím u nástupů lidí. Předepíšu si ELDP, vyplním část 1., část.3. ostatní vyplňuji až před předáním na OSSZ nebo při výstupu. Začala jsem to takto praktikovat po tom, když jsme začali přijímat lidi z pracáku a vydrželi ve firmě tak 2-3 měsíce.Odešli,ani si nevyzvedli zápočťák.Vše jsem vyřizovala poštou.Takovýto postup mi byl doporučen známou mzdovkou. Sama jsem začátečník a tento postup mi vyhovuje. U stálých zaměstnanců samozřejmě takto nepostupuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
22. 1. 2007 13:59
Nemůžu sehnat jednoho pracovníka k podpisu. Do kdy musím podat evidenční listy?
Děkuji