Re: PRO PANA/PANÍ XXL - VLASTNÍ VÝROBEK
DÍKY, TAKÉ SI TO MYSLÍM, ANEBO PŘI VÝROBĚ VLASTNÍHO OSOBNÍHO VOZU NEBO U MAJETKU POUŽÍVANÉHO PRO OSVOBOZENÉ PLNĚNÍ BEZ NÁROKU NA ODPOČET. DÍKY ZA PODPORU, JSEM RÁDA, ŽE JSTE SE OZVAL. KAŽDÝ NÁZOR VÍTÁM. NAVÍC KDYŽ MĚ UTVRZUJE V TOM MÉM. JEŠTĚ JEDOU DÍKY. :-)))
>>
>PANE/PANÍ XXL, NÁŠ DAŇOVÝ PORADCE MI TVRDÍ, ŽE DPH
>MUSÍM ODVÉST Z HOTOVÉHO VÝROBKU, KTERÝ POUŽIJU V RÁMCI
>FARMY, JAKO NAPŘ.U DOKLADU O UŽITÍ, PŘI DAROVÁNÍ ATD. JÁ
>OSOBNĚ JSEM SE PŘIKLÁNĚLA K VAŠEMU NÁZORU, ALE
>POTŘEBOVALA BYCH MU TO NĚJAKÝM § OTLOUCT O HLAVU. NEPORADIL
>BYSTE MI § JAKO ARGUMENT.
>MOC DĚKUJU.
Nevím, nevím, vy se rouháte a vůbec neuvažujete o tom, že komu dal Pánbůh úřad, tomu dal i rozum.
§ 21 odst. 7 zní: V ostatních případech se zdanitelné plnění
považuje za uskutečněné:
- písm. d) dnem použití při použití majetku vytvořeného vlastní
činností pro účely, kdy nemá plátce nárok na odpo-
čet daně.
Jinak - kdybyste žaluzie koupili, měli byste nárok na odpočet. Takže tady nejde o uskutečněné zdanitelného plnění.
Anebo, kdybyste je prodala známému, a hned je od něj koupila, tak byste si daň v pohodě odečetla a nikdo by nenapínal vaši trpělivost.
Život je boj. Váš xxl.
>
>
MĚLA JSEM UŽ DOCELA JASNO - NAŠLA JSEM SI §29 - DOKLAD O POUŽITÍ A NAVAZUJÍCͧ 13, ODST.4 A) A B). PŘIZNÁVÁM, ŽE UVEDENÉMU § 21 ODST.7 NEROZUMÍM. MOŽNÁ JSEM UŽ UNAVENÁ, NEVÍM... MŮŽETE SE MNOU ZTRATIT JEŠTĚ MINUTKU A VYSVĚTLIT MI HO? FAKT JSEM ZNEJISTĚLA. JE TO MYŠLENO TAK, KDYŽ MAJETEK POUŽIJU PRO OSVOBOZENÁ PLNĚNÍ?? CHÁPU TO TAK... JO - A DÍKY ZA VAŠÍ TRPĚLIVOST!
P.S. NEROUHÁM SE, JEN BOJUJU.
Dobrý večer, bojujete dobře a tak se ještě jednou vetřu do diskuse. Paragrafy je třeba číst trochu s nadhledem, což bývá problém ( osobně vytuhávám u §2 jakéhokoliv právního předpisu ). Pak zjistíte v záplavě termínů, že hovoří o tom samém.
- §13 Vám definuje co to je zdanitelné plnění = ...použití majetku pro....§13/4/a,b
- §21 Vám definuje, kdy toto zdanitelné plnění nastane ( pokud nastane )....§21/7/c,d
- §29 Vám pouze ukládá jak tuto záležitost zprovodit papírově ze světa ... vystavení dokladu o použití..
Nevím, snad z toho budete moudří. S pozdravem Pitrísek
Musím mazat.
Odstavec 7 říká, kdy je uskutečněno zdanitelné plnění, a písm. d) říká, že použitím výrobku, u něhož není nárok na odpočet.
Když to trochu obrátíme, pak by odstavec 7 řekl, že není uskutečněno zdanitelné plnění, pokud použijete vlastní výrobek, u něhož byste měla (např.při nákupu) nárok na odpočet. No a není-li uskutečněno zdanitelné plnění, pak se výrobek nezdaňuje.
Trochu vás asi mate, že jde o vlastní výrobek. Ale představme si, že ho máte proúčtovaný MD 123 / DAL 613. Trochu to účtování přeženeme, a protože to je materiál , tak budeme účtovat MD 112 / DAL 123. Pak budou mít žaluzie naprosto stejný charakter jako jakýkoliv jiný materiál. Materiál na skladě je oceněný bez DPH, když ho spotřebujete v podniku, berete ho za skladövou cenu. Ale v případě, že byste vzali ze skladu něco za tisíc korun a tím chtěli uctít návštěvu, tak musíte vystavit doklad o použití, zdanit DPH a pak už účtovat dle ZDP (do nedaňových).
Ono není jednoduché překládat jazyk zákonů do češtiny. Mám brožuru Daně z příjmů a Zákoník práce - obojí komentované. DZP má 333 stran, ZP 343 stran. Při čtení komentářů zírám, co jsem ze zákona nevyčetl. Přeji vám skladké sny o daňovém ráji. Zdravím.
Když budete někdy váhat, tak určitě je dobrou pomůckou to, co nám tloukli do hlavy, že totiž DPH zůstává před branou podniku.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
22. 1. 2007 16:43
>
PANE/PANÍ XXL, NÁŠ DAŇOVÝ PORADCE MI TVRDÍ, ŽE DPH MUSÍM ODVÉST Z HOTOVÉHO VÝROBKU, KTERÝ POUŽIJU V RÁMCI FARMY, JAKO NAPŘ.U DOKLADU O UŽITÍ, PŘI DAROVÁNÍ ATD. JÁ OSOBNĚ JSEM SE PŘIKLÁNĚLA K VAŠEMU NÁZORU, ALE POTŘEBOVALA BYCH MU TO NĚJAKÝM § OTLOUCT O HLAVU. NEPORADIL BYSTE MI § JAKO ARGUMENT.
MOC DĚKUJU.