DP, DoPP a smlouva o dilo

• (neregistrovaný)

22. 1. 2007 16:55

Zdravim,

v roce 2006 jsem mel nekolik dohod a 3 smlouvy o dilo. Ty smlouvy o dilo cinily dohromady cca. do 10 000,- Musim je nekde uvadet, neco odvadet nebo platit?

Dale jsem mel nekolik dohod o provedeni prace. Z toho jsem mel v jednom mesici 3zamestnavatele A, B, C. V mesici listopad jsem od nich dostal A = 2000,-, B = 4500,-, C = 6000,-. Do DP uvadim jen castky od toho C? Ti ostatni dva uz me nezajimaji ne?

Vycazim z toho, ze jsem student, takze soc. a zdrav. neplatim. S jednim mam podepsane prohlaseni k dani, takze tim padem musim podavat DP a uvadim tyto castky i kdyz budou do 5000,-/mesic + ty od kterych jsem mel prijem vyssi nez 5000,-/mesic.

Pro vytvoreni DP si musim od kazdeho zamestnavatele vyzadat potvrzeni prijmu za rok 2006 nebo staci jen od tech, kde to bylo daneno zalohovou dani?

Jedna se to vse o vytvoreni webove grafiky. Nekdo napise, ja udelam, podepiseme smlouvu a zaplati. Jelikoz nemam ZL, tak jsem zvolil DoPP nebo smlouvu o dilo.

Chapu to vse dobre?

Budu rad za kazdou radu! Dekuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 22. 1. 2007 17:29

Jiřka (neregistrovaný)

Re: DP, DoPP a smlouva o dilo
      >Zdravim,
      >
      > v roce 2006 jsem mel nekolik dohod a 3 smlouvy o
      >dilo. Ty smlouvy o dilo cinily dohromady cca. do 10
      >000,- Musim je nekde uvadet, neco odvadet nebo platit?

Pokud budou obhájeny jako přijmy z příležitostné činnosti (§10/1/a), pak se do 20000 za rok od daně osvobozeny (§10/3)
      >
      >Dale jsem mel nekolik dohod o provedeni prace. Z toho
      >jsem mel v jednom mesici 3zamestnavatele A, B, C. V
      >mesici listopad jsem od nich dostal A = 2000,-, B =
      >4500,-, C = 6000,-. Do DP uvadim jen castky od toho C? Ti
      >ostatni dva uz me nezajimaji ne?

Záleží na tom, u kterého jste podepsal prohlášení. Pokud u A nebo u B, pak uvedete toho, u kterého jste podepsal a k tomu C. Pokud jste podepsal u C, uvedete pouze C. Pokud jste nepodepsal nikde, uvedete C.
      >
      >Vycazim z toho, ze jsem student, takze soc. a zdrav.
      >neplatim. S jednim mam podepsane prohlaseni k dani,
      >takze tim padem musim podavat DP a uvadim tyto castky i
      >kdyz budou do 5000,-/mesic + ty od kterych jsem mel
      >prijem vyssi nez 5000,-/mesic.

Viz výše.
      >
      >Pro vytvoreni DP si musim od kazdeho zamestnavatele
      >vyzadat potvrzeni prijmu za rok 2006 nebo staci jen od
      >tech, kde to bylo daneno zalohovou dani?

Viz výše - potřebujete potvrzení od příjmů, které byly daněny zálohovou daní.
      >
      >Jedna se to vse o vytvoreni webove grafiky. Nekdo
      >napise, ja udelam, podepiseme smlouvu a zaplati. Jelikoz
      >nemam ZL, tak jsem zvolil DoPP nebo smlouvu o dilo.
      >
      >Chapu to vse dobre?
      >
      >Budu rad za kazdou radu! Dekuji

• 22. 1. 2007 17:59

Roman (neregistrovaný)

A jak to bude kdyz jsem si za cely rok vydelal treba cca. 50 000,- ?
      Z toho tak 20 000,- - 30 000,- bylo daneno zalohovou dani. Musim do DP uvadet vsechny prijmy? Neni to nejak ovlivnene?

• 23. 1. 2007 0:13

Jiřka (neregistrovaný)

Zásady jsou tyto:
      1) Pokud jste alespoň v 1 měsíci měl mzdu daněnou v režimu "nejméně 20%", pak jste povinen podat přiznání. Tato daň je zálohová.
      2) V režimu "nejméně 20%" se daní tehdy, jestliže nemáte podepsané prohlášení a mzda byla nad 5000 hrubého.
      3) Pokud jste měl souběžně 2 nebo více zaměstnavatelů, a mzdy byly daněny zálohovou daní, pak také musíte podat přiznání.
      4) Pokud jste měl jen jednu mzdu v měsíci daněnou zálohovou daní a ostatní byly daněny srážkovou daní, nejste povinen podávat přiznání.
      5) Zálohové daně jsou tyto: buď nebylo podepsané prohlášení a hrubá mzda byla nad 5000 Kč nebo bylo podepsané prohlášení a hrubá mzda byla jakkoli vysoká.
      6) Srážková daň je tato: nebylo podepsané prohlášení a hrubá mzda byla 5000 Kč nebo méně.
      7) Pokud podáváte přiznání, tak se do něj uvádí pouze mzdy daněné zálohovou daní a tyto zálohové daně. Mzdy daněné srážkovou daní ani tyto srážkové daně se neuvádí, ty jsou konečné.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).