Re: Vyvoz do 3.zeme - DPH ?
Pro uvedení do DP by jste měl mít JSD (jelikož je daňovým dokladem) a nějaký důkaz o tom, že zboží bylo vyvezeno. Může to být razítko na JSD z výstupního pohraničního úřadu z EU, nebo "cizí "razítka na CIM, nebo potvrzený dodací list dodavatelem.
V každém případě do prosince tento vývoz dát nemůžete, jelikož určitě k němu došlo v lednu.
Vlastně fakturu v prosinci bych považovala za zálohu, když k dodání došlo až v lednu - nebo v prosinci?
Takže shrnuto: prosinec - záloha, leden - faktura (vývoz), do DP když budete mít JSD a můžete prokázat vývoz (teda třeba až
únor)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
22. 1. 2007 18:37
Hledal jsem zpetne v diskuzi a jen si to potrebuji potvrdit.
V prosinci 2006 jsem prodal pouzite privesy do Kazachstanu.
Prijal jsem penize a zauctoval bez DPH - a predkontace DPH je - plneni v zahranici s narokem na odpocet.
Ted 19.1.2007 jsem vozidla na celnici odbavil - mam JSD - a odberatel vozidla odvezl z CR.
Cetl jsem, ze o DPH se uctuje v priznani az podle JSD, cili mam ten doklad z 12/2006 zmenit a o DPH uctovat az podle JSD nebo mam jeste pockat, az se mi vrati JSD potvrzene z hranic, ze privesy opustili republiku?
Nejak v tom tapu. Predem dekuji.
Karel