Re: Daňové přiznání za rok 2006
Pokud jste za celou dobu trvání pojistky uplatnil v daňovém přiznání nebo ročním zúčtování celkem jenom těch loňských 1500 Kč, a nemáte do daňového přiznání jiné příjmy podle § 7 - 10 (tj. kromě závislé činnosti - mzdy), NEMUSÍTE DODAŇOVAT! Povinnost podat daňové přiznání máte jen tehdy, přesáhnou-li tyto příjmy v součtu 6000 Kč.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot na víkend vzrostou, určilo ministerstvo
S vyplněním daňového přiznání pomůže AI, nástroj je zatím dostupný jen zaměstnancům
Ztracená data, anglické chyby a infolinky na zhroucení. Start JMHZ provází chaos
Provoz EET 2.0 má stát až 600 milionů korun ročně
Strop cen benzinu a nafty výrazně klesl
Změny v důchodech přinesou nové valorizace a příplatky za vyšší věk
22. 1. 2007 19:11
Při daňovém přiznání za rok 2005 (společné zdanění manželů) jsem uplatnil nezdanitelnou část základu daně za soukromé životní pojištění ve výši 1.500,- Kč. Tuto pojistku jsem v roce 2006 zrušil.
Volal jsem na FÚ, do jaké kolonky mám nyní přiznat to, že jsem uvedenou pojistku zrušil, kde mi bylo sděleno, že do přílohy č. 2 a uvést to jako ostatní příjem dle § 10. Nedozvěděl jsem se však, zda pouze částku 1.500,- Kč, kterou jsem uplatňoval jako nezdanitelnou za rok 2005 nebo celou částku, která mi byla ze zrušené pojistky vyplacena.
Pozn. v roce 2005 jsem tuto nezdanitelnou částku uplatňoval poprvé.
Díky za každou přijatelnou odpověď.