Re: Roční závěrka - na co nezapomenout
Pojištění zaúčtovat 568/221, silniční daň 531/221, doplatek dle daň přiznání předpisem 531/345 do roku 2006, DPH účtujete podle analytiky, např. 5% na 34310, 19% na 34320 a zúčtování s FÚ na 34330, takže odvod DPH zúčtujete 34330/221.
Měla byste mít ve směrnici jak časově rozlišujete, např. že opakující se a nevýznamné platby jako pojistné, předplatné apod. nebudete časově rozlišovat.
Co se týče převodu na další rok, pak to má každý software mít ošetřeno. V zásadě převádíte do dalšího roku faktury, sklady, banky, pokladny až když máte ověřeny zůstatky. Ty se pak převádějí do nového roku. Máte-li faktury i v cizí měně, musíte je nejdříve přepočíst kurzem k 31.12. a převést faktury již přepočtené, stejně tak pokud máte pokladnu nebu účet v cizí měně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
22. 1. 2007 22:29
Dobry den, chtela jsem se Vas zkusenejsich zeptat. Poprve delam rocni zaverku pro s.r.o., platce DPH a chtela jsem se zeptat, na co nezapomenout. Nerada bych vse uzavrela a pozdeji zjistila, ze jsem neco zapomela zauctovat.
Hlavne se mi jedna o zauctovani na prelomu roku.
Kooperativu budu platit poprve (firma vznikla v rijnu 06) a vim, ze ji mam uhradit dvakrat, jak to zauctovat?
A co silnicni dan? Zalohu mam jiz zauctovanou, ale jak zauctovat doplatek?
Mzdy uz zauctovane mam a taky nevim, kdyz budu ted poprve odvadet DPH, jakym predpisem zauctovat.
Chtela jsem se zeptat, pokladnu, banku, faktury, si jiz mohu navadet do ucetniho programu do obdobi 2007 a jak to je, kdyz si pak vsechny neuhrazene faktury pres banku tento rok sparuji? Nebude v tom gulas? Spise mam z toho gulas v hlave.
Prosim, poradte.
Dekuji moc.