Re: Daňové přiznání DPFO
Děkuji za reakci. Zaměstnána nebyla a podíl na zisku to nebude, protože je ve ztrátě. Prostě potřebovala peníze a tak si je vzala. Zaúčtováno je to jako podnikatelská odměna. Tím, že má zdaněný příjem ze svého zaměstnání a nezdaněný příjem z firmy tak jsem se domníval, že musí podat DPFO ze závislé činnosti
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
22. 1. 2007 23:08
Prosím o radu. Majitelka firmy loni teprve dostudovala, pak část roku byla v zahraničí a koncem roku nastoupila do zaměstnání k jiné firmě a předala řízení na mne. Teď jí mám vystavit daňové přiznání a mám z toho hokej. Podle mého názoru nepodává daňové přiznání za celý rok, ale jen část. Jenže ona tu pracovala a měla příjem v květnu a pak až listopad a prosinec. Stejně tak z její firmy si peníze vyplatila jen po dobu těchto 3 měsíců (nepodniká na ŽL je jen společníkem SRO). Podává tedy DP za to období kdy pobírala příjem nebo za celý rok? Formulář daňového přiznání s něčím takovým asi nepočítá nebo nevím kam to napsat. Jinak oba příjmy - od jejího zaměstnavatele i z její firmy pří pod §6, pokud se nemýlím.