Reklamace - požaduji i gumovou krytku

• (neregistrovaný)

23. 1. 2007 10:43

Dobrý den, reklamuji jiz 3x mobilni telefon Siemens M75 a při třetí reklamaci mi konečně nabidli odstoupeni od kupni smlouvy ale zdůvodnili to dodánim kompletniho baleni (mobil,baterie,kryty,headset,...aj.prislusenstvi).
    Ja ale ztratil jedinou nicotnou vec gumovou krytku nabijeciho konektoru. Kvuli tomu nechteli na dostoupeni pristoupit!! Co muzu delat? Maji na to pravo? To kdyz budu reklamovat kalhoty a nebude tam knoflik, dopadnu stejne? Jake paragrafy se na tento problem vztahuji?

Diky moc za pomoc!

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 23. 1. 2007 10:59

Beatifull (neregistrovaný)

Re: Reklamace - požaduji i gumovou krytk
      Částečně jsem odpověd našel.(http://business.center.cz/business/diskuze/zprava.aspx?id=276666)
      Ted už zbýva paragraf a to zda absence krytky vadi pri odstoupeni z kupni smluvy!

• 23. 1. 2007 12:02

graver (neregistrovaný)

Prodejce vám nesmí odmítnout váš zákonný nárok (v tomto případě odstoupení od smlouvy). Odstoupení od smlouvy znamená, že si obě strany vrátí plnění. Nejste-li schopen vrátit kompletní plnění, může prodejce adekvátně snížit vrácenou kupní cenu.

• 23. 1. 2007 12:21

Díky moc také si to myslím! Bohužel bude záležet určitě na domluvě.Samozřejmě že s nejakym poplatkem za ztratu počitam. Jenže oni mě odkazovali at to nekde v bazaru sezenu ci koupim.Jenze vzhledem ke krachu siemensu a stari mobilu 1rok je to nemozne.

• 23. 1. 2007 12:27

graver (neregistrovaný)

Ne, nebude záležet na dohodě. Pokud nebudou ochotní od smlouvy odstoupit, kontaktujte ČOI.

• 24. 1. 2007 9:11

Reklamace - požaduji i gumovou krytk
      Včera 23.1.07 se mi podařilo tedy telefon předat prodejci. Dostal jsem doklad o převzeti do 4.reklamace.
      Psano cituji ,,POSOUDIT Neopravovat,,! Tuším tedy případné problémy jejich vyjádření. Ač naposledy nebyl pronblém s odstoupením od smlouvy pokud dodám pouze to kompletni balení. Bylo by tedy podivné kdyby konstatovali něco jiného. Nicméně se
      množí častá univerzální konstatování servisů např. prasklá desky, voda na desce ......... prostě snaha svést to na uživatele!
      Pokud nedejbože toto nastane co mohu udělat? Už zbývá pouze ČOI a soud? Nebo něco jiného?

Mockrát díky!

• 24. 1. 2007 11:19

Reklamace - požaduji i gumovou krytku
      Změna. Pravě mi prodejce volal ....bla...bla .. ze jeich pravnici rikaji ze musim bezpodminecne dodat ,,kompletni baleni,, ze to jinak nemuzou vyreklamovat a vratit mi penize. Kdyz jim rikam ze jsem ji ztratil at si neco strhnou tak ze to oni nemuzou ze chteji kompletni baleni. tak jsem je donutil at si ji sezenou a ja jim ji zaplatim ale pochybuji ze to toto vyresi! co mam delat help? Nechat si to vyjadreni dat pisemne?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).