Re: DPH Dodatečné přizn.
Kdysi se to mohlo a problém nebyl. Nesmí se uplatnit na odpočtuu daň.doklad z roku na rok/čili z ledna 2006 mohu uplatnit ve 12/2006 ale daň.doklad z prosince 2006 NESMÍM uplatnit v 1/2007.
Mám dojem, že je to od vstupu do "Evropy".
Pozdě došlý daň.doklad z 12/06 můžete uplatnit na odpočtu POUZE v dodat.přiznání k DPH za 12/06.
Nebo se na to vyprdnout a zaúčtovat ho bez odpočtu/čili včetně DPH/ do nákladů roku 2007.
A nejdůležitější připomínka= DPH přiznání má svoji samostatnou evidenci daň.dokladů, kde nikdy nezáleželo na tom, jestli jsou zaplacené nebo ne.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
23. 1. 2007 13:57
Dobrý den
chtěla bych se zeptat na následující
před chvílí jsem slyšela, že fa které mají DUZP do 12.měsíce roku 2006 se musí dát nejpozději do 4.q2006 /DPH/ jinak se musí dělat dodatečné přiznání. U FV bych to chápala, ale u FP, které nemám např. zaplacené ?? V minulých letech jsem dala FP s DUZP i 1.q násl. roku a myslím si že to nebylo chybné...
prosím o radu Děkuji D.