Re: společné zdanění manželů
nabeton :) manžel si navíc "odečte" manželku jako osobu bez příjmů (pokud jste měla příjem za rok 2006 do 38040,- Kč - počítá se mateřská, podpora v nezaměstnanosti, příjem ze zaměst. a další,, nepočítá se rodičovský příspěvek - to pro další rok abyste věděla)
Z příjmu btto 112000 je po odečtení pojistného základ 98000 a daň 11700. Odpočet na manželku neuplatní, i kdyby jinak mohl - není z čeho. Částka slevy 2*7200 na oba veškerou daň znuluje.
Slovo nabeton je sice pravda, závisí ale v tomto případě pouze na bonusu na dítě, tj. 500*počet měsíců.
já jsem počítala s ročním bonusem ( dosáhne 45.420) ale jak jste to tak hezky rozepsal, orientačně jsem spočítala z údajů, které jste uvedl :-) děkuji, dostala jsem se k rozděleným příjmům 49.000,- zkusmo odečetla slevu na dítě od VII-XII. a dostala jsem se k přeplatku 14.700. máte pravdu v tom, že manželka výši přeplatku neovlivní. Pokud zkusím jen manžela, který uplatní dítě a manželku,dostanu se z vašich údajů na částku 14.340, manžel a dítě bez manželky (ale proč by to dělal) na 10.140. pokud uvedené údaje souhlasí - nevím zda paní chce podstoupit společné zdanění manželů, pokud by se jednalo "jen" o rozdíl ve výši 360,- Kč.Ale jsou to jen hypotetické výpočty,navíc, pokud orientačně by se jednalo o měsíční hrubý příjem 9.333, vzniká měsíční bonus, který se musí v ročním také zohlednit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
23. 1. 2007 14:23
Chtěla bych se zeptat zda se vyplatí společné zdanění manželů při těchto ročních hrubých příjmech. Manželka 3000 ( nemoc a mateřská), manžel 112 000.
Moc děkuji
Narodilo se nám miminko 29,7,06. Má manžel nárok na snížení daní již v měsíci červenec?
Jestli ne, projeví se to dodatečně v daňovém přiznání?
Moc děkuji