Re: Nová pracovní smlouva od r. 2007
Nic nepodepisujte, platí původní pr.smlouva. Zaměstnavatel může navrhnout podepsat dodatek, že se to a to mění, ale to musíte i Vy odsouhlasit, nebo Vám podle § 37 dá písemnou informaci zaměstnavatele, kde Vám sdělí, co se mění. Pokud to neudělá, tak platí stále původní pr.smlouva a pouze v případě změny původních ujednání se musí už postupovat podle nového ZP.
Já bych to neviděla tak černě, třeba se jen někdo nudí a tím zmatkem kolem nového ZP je tak vyšokovaný, že dělá hlouposti.
Nic takového neexistuje, všechny pr.smlouvy platí, bez ohledu na datum jejich uzavření. Nenechte se tlačit do nesmyslu, záleží na tom, jak o Vás šéf stojí, ale zkuste mu vysvětlit, že za takovýchto nesmyslných požadavků půjdete jinam(i když nevím, zda je to u Vás reálné).
Pokud by chtěl nějak zásadně měnit ujednání původních pracovních smluv, tak se to musí udělat tak, že se zpracuje dodatek k pracovní smlouvě pro všechny zaměstnance, tam se(pochopitelně po předchozím projednání a vysvětlení tohoto kroku zaměstnancům) uvede, že se ujednání původní pracovní smlouvy ruší a nahrazuje se zněním:
a teď se uvede v dodatku nový text pracovní smlouvy. Je to ale pořád tentýž pracovní poměr, založený původní pracovní smlouvou, pouze se změnil souhlasem účastníků jeho obsah.
To ano, samozřejmě, já myslel, že jste reagoval na můj příspěvek.sorry. Je to skutečně fůra práce navíc a zbytečně, ale někteří zaměstnavatelé nového typu mají právní vědomí Mauglího, rádce mají z pohádky o Šípkové Růžence a běda, jak si něco vezmou do hlavy. Někdy to taky plyne z toho, že chce potichu přebrat zaměstnance a vyřadit ty, které dále nechce, takže podepíší dohody a on jim už novou smlouvu nedá, už jsem se s tím taky setkal.Nashle.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
23. 1. 2007 14:45
Je mozne, abych dostala podepsat novou prac.smlouvu s nastupem od 2.1.2007 kdyz ve firme pracuji od r. 1997? Nema byt pouze dodatek - doplnuji se nejake nove veci ktere jsou od t.r.. Preci kdyz to podepisu budu mit zkusebni dobu, coz neni preci mozne kdyz tu pracuji deset let? Pomozte, diky?Tana