Re: dáň za zaměstnance
Pokud Vám dotyčný zaměstnanec v Prohlášení poplatníka daně z příjmů FO ze záv.činnosti na str. 3 a 4napíše, že žádá o provedení RZD (neměl jiný příjem, který by podléhal zdanění), potom mu provedete RZD a nejdéle ve mzdě za 3/07 mu přeplatek daně vrátíte. O tento přeplatek pokrátíte ze mzdy 3/07 odvod daně na FÚ. Pokud si musí dotyčný z jakéhokoliv důvodu provádět sám RZD na FÚ, potom mu vystavíte Potvrzení o zdanitelných příjmech a on si RZD provede sám. Není Vaší povinností (ze zákona), že mu musíte tiskopis na FÚ vyplnit, ale pokud mu chcete pomoci, nic Vám v tom nebrání.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
24. 1. 2007 6:46
prosím o radu. Jsem FO, plátce DPH, vedu DE a mám jednoho zaměstnance, který u mně podepsal prohlášení. Odvádím za něj měsíčně zálohy na daň. Nyní jsem vyplnil formulář Vyúčtování daně z příjmu FO ze závislé činnosti, včetně přílohy Počet zaměstnanců.
Je to vše, co musím FU dát v souvislosti se zaměstnanci, které zaměstnávám, nebo musím za ně vyplnit i klasické daňové přiznání.
Děkuji za radu.