Re: DPH za poslední měsíc roku 2006
Faktury s DUZP v roce 2006 můžete bez problémů dát do přiznání za 12/06.
Pokud byste si chtěla uplatnit DPH u faktury s DUZP v 12/06 v přiznání za 01/07 - tak nelze - musíte jedině přes dodatečné přiznání za 12/06 (nebo dát celé vč. PDH do nákladů).
přidávám se k dotazu - DPH v DE...je postup strávný ?... Q.plátce mi až v září přinese fakturu či paragon na nákup materiálu nebo nářadí ze dne 20.3.2006. K dokladu připíšu poznámku zaúčtováno 1.9.2006 a uplatním DPH na vstupu ve 3.Q.06. Nemohu ale zaúčtovat s datem 1.1.2007 ? V tom případě bych musela podat dodat.DPH alespoň za 4.Q. ?Chápu to správně ?
Dobrý den, já se také přidávám.Odpověď neznám, ale mám obdobný problém.V úterý jsem zaplatila a odnesla DPH za 4.Q.Dnes mi majitel přinesl zapomenutou fa (nosil ji v aktovce) s datem splatnosti 9.1.07 a datem zdanit. plnění 15.12.2006.Nechce se mi podávat dodatečné přiznání, je možné,když účtuji v daň.ev. a ne v podvojném, že bych fakturu zúčtovala až v 1.Q.2007?Děkuji
>>>>Všude se dočítám, že za 12 měsíc je třeba dát si
>>>>pozor, aby byly uplatněny všechny faktury týkající se
>>>>roku
>>>>2006. Nemusím tedy podávat dodatečné přiznání a
>>>>fakturu, kterou jsem obdržela dnes dát bezproblémů do
>>>>posledního řádného daň.přiznání? Jiřina
>>>
>>>Faktury s DUZP v roce 2006 můžete bez problémů dát do
>>>přiznání za 12/06.
>>>Pokud byste si chtěla uplatnit DPH u faktury s DUZP v
>>>12/06 v přiznání za 01/07 - tak nelze - musíte jedině
>>>přes dodatečné přiznání za 12/06 (nebo dát celé vč.
>>>PDH do nákladů).
>>>
>>**********************
>>přidávám se k dotazu - DPH v DE...je postup strávný
>>?... Q.plátce mi až v září přinese fakturu či paragon
>>na
>>nákup materiálu nebo nářadí ze dne 20.3.2006. K
>>dokladu připíšu poznámku zaúčtováno 1.9.2006 a
>>uplatním DPH
>>na vstupu ve 3.Q.06. Nemohu ale zaúčtovat s datem
>>1.1.2007 ? V tom případě bych musela podat dodat.DPH
>>alespoň za 4.Q. ?Chápu to správně ?
DPH u paragonu z 20.3.2006 můžete uplatnit v přiznání za 3Q nebo 4Q 2006 bez problémů - dodatečné přiznání za 1Q NEDĚLÁTE.
>
>Dobrý den, já se také přidávám.Odpověď neznám, ale mám
>obdobný problém.V úterý jsem zaplatila a odnesla DPH
>za 4.Q.Dnes mi majitel přinesl zapomenutou fa (nosil ji
>v aktovce) s datem splatnosti 9.1.07 a datem zdanit.
>plnění 15.12.2006.Nechce se mi podávat dodatečné
>přiznání, je možné,když účtuji v daň.ev. a ne v podvojném,
>že bych fakturu zúčtovala až v 1.Q.2007?Děkuji
U faktury s DUZP 15.12.2006 si nemůžete uplatnit DPH v přiznání za 1Q/2007 - pokud chcete DPH od státu vrátit - musíte podat dodatečné přiznání za 4Q 2006.
pokud je částka zanedbatelná a nechcete papírovat a "dráždit" FÚ doporučuji dát do nákladů celou částku vč. DPH.
Není zač, jinak to najdete v paragrafu č. 73 Zákona o DPH v odst. 11:
"Nárok na odpočet daně lze uplatnit v řádném daňovém přiznání nejpozději za poslední zdaňovací období kalendářního roku, ve kterém mohl být nárok nejdříve uplatněn. Po uplynutí této lhůty lze nárok na odpočet daně uplatnit v dodatečném daňovém přiznání za zdaňovací období roku, ve kterém mohl být nárok nejdříve uplatněn. Nárok na odpočet daně nelze uplatnit po uplynutí 3 let od konce zdaňovacího období, ve kterém mohl být nárok nejdříve uplatněn."
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
24. 1. 2007 11:28
Všude se dočítám, že za 12 měsíc je třeba dát si pozor, aby byly uplatněny všechny faktury týkající se roku 2006. Nemusím tedy podávat dodatečné přiznání a fakturu, kterou jsem obdržela dnes dát bezproblémů do posledního řádného daň.přiznání? Jiřina