Re: Zálohová faktura
Nevím, o jaké práce se jedná, ale účetní případ se vztahuje k roku 2006, takže pokud je možné výše prací odhadnout, tak účtujte
042 (pokud je to investice) nebo 5xx / 389 (dohadné položky).
Pokud je Vám známa přesná výše, tj. máte do doby uzávěrky již vyúčtovací fakturu k dispozici, tak účtujete 042 (5xx) / 383 (výdaje příštího období)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
24. 1. 2007 13:07
Dobrý den všem,nevím si rady s tímto případem-a mám ho poprvé... Přijali jsme zálohovou fakturu,zaplatili jsme ji,došel nám daňový doklad k přijaté platbě,dotud mi je to jasné,ale...práce jsou hotové v roce 2006 a žádná vyúčtovací faktura nám vystavena nebyla.Podotýkám, že je to záležitost z 3/2006!!!Takže když jsem se začala shánět po vyúčtování,bylo mi druhou stranou sděleno,že jsou ohledně těchto prací nějaké nesrovnalosti ze strany objednatelů a tudíž oni že vystaví konečnou fakturu až se to nyřeší.Dobrá,ale mám trochu obavu o zkresleném HV.Můžu tomu nějak předejít?Protože když oni mi ji vystaví v roce 2007-kam si ji zaúčtuju? Na účet řady 5...?Děkuji předem všem co ztratí čas odpovědí,hezký den.Patricie