Re: Bonus od Coca-Coly- daň.příjem?
I v daňové evidenci to podléhá dani z příjmů :-)) Dejte tedy do zdanitelných příjmů. Dealeři toho nakecají.... že byste jim věřila :-))
My to máme taky-ale Pepsi-dali nám 200tis.-na to jsme my jim vystavili zálohu/ta je osv.od DPH/.Každý rok nám dají vědět-kolik máme bonus a na ten jim vystavíme fa s odečtem zálohy 40tis.ročně.Zcela jistě účtuji do výnosů-pří zaúčtování faktury.zálohy postupně ubývají.Co je ovšem zajímavé-při fakturaci po nás chtějí již s DPH.Např.za r.2006 jsme měli 42577,40/602/
19% 8089,70/343/
odečet zál. -40000,- /-324/
dopl. 10667,10
v jejich dopise přímo stojí k uvedené částce připočítejte DPH ve výši 19%.
Pokud nemáte ještě žádnou informaci o obratu-zůstává vše na zál.účtu.Mám zkušenost-že to posílají pozdě a musím je upomínat,abych zahrnula do výnosů předeš.roku.
Teda..... tak hezky ty odpovědi vypadaly......že nejsem úplně mimo .....a teď zas koukám. Možná u Pepsi mají ve smlouvě jiné podmínky.
Každopádně budu dál trvat na tom, že bonus jde do příjmů. Vždycky mě vytočí to .. jedna paní povídala...
Děkuji všem. Papa
podívejte se pořádně, co vám dali za doklad. u pivovarů, pepsi apod. je více možností:
buď je to odměna za obrat a vystaví "za vás" fakturu za reklamu - pak je to samozřejmě s dph a do výnosů.
nebo je to bonus za odebrané zboží - pak výnos a bez dph.
nebo sleva na zboží - pak možná dealer slyšel, že nepatří do výnosů, ale už neslyšel, že se sníží náklady.
nejdůležitější je prostě uvedený předmět plnění.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
24. 1. 2007 13:21
Nemáte prosím někdo zkušennost s účtem v restauracích?
Podnikatel dostal bonus od Coly 300 tis za odběr zboží ( musí odebrat určité množství)
Od Coly vím, že DPH se na toto nevztahuje. Teď jsem se ale setkala s názorem (dealer od Coly), že tento příjem se vůbec nedaní ! Prý je to jakási sleva na zboží. Přijde mi zvláštní tuto částku vést jako nedaň.příjem.
Nesetkal jste se s tím někdo prosím?