Výdaje uplatněné procentem

• (neregistrovaný)

25. 1. 2007 9:26

Dobrý den,
    chtěla bych poprosit o radu. Výdaje uplatněné procentem znamená, že můžu uplatit např. 50% příjmů, to je mi jasný, ale můžu si zvolit a uplatnit např. jen 20% nebo vůbec žádný? Jde o to, aby příjem byl co nejvyšší, přiznání bude sloužit jako podklad pro žádost na banku pro úvěr. Nějak to z toho paragrafu nemůžu poznat a zkušenosti s tím nemám. Děkuji moc.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 25. 1. 2007 9:30

Jana (neregistrovaný)

Re: Výdaje uplatněné procentem
      Tak přesně tohle jsem tady včera řešila. Nelze uplatnit nižší procento, než jaké je dané zákonem. Pak lze pouze použít skutečné výdaje, třeba cesťák.

• 25. 1. 2007 9:32

Jana (neregistrovaný)

Výdaje procentem jsou dány tím, na základě čeho podnikáte, zemědělci 80, ŽL 60 atd. Zákon o dani z příjmů. Platí minimální základ daně. Pokud chcete co nejmenší výdaje, procentem to nepůjde.

• 25. 1. 2007 9:48

věra (neregistrovaný)

Děkuji mockrát, jste hodná. A myslíte, že když už jsem to přiznání podala s typem výdaje uplatněné v procentech, daňová povinnost byla nula a podám opravný, změním to na skutečný výdaje a bude tam ke zdanění, že se nad tím FU nepozastaví. Vím, že když je to opravný, tak oni tvrdí, že na to první vůbec nekoukají a berou až to opravný.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).