Zápis kurzového rozdílu v pokladně

• (neregistrovaný)

25. 1. 2007 13:38

Dobrý den všem, potřebuji poradit ohledně kurzového rozdílu v pokladně SKK.
    K 31.12.2006 mám zůstatek 6500 SKK přepočtu kurzem k 29.12.2006 /ten platí i pro 31.12.06/ a rozdíl zaúčtuji 663. Můj problém je ten, že jsem nikdy pokladnu v cizí měně nevedla a teď nevím jakým zápisem toto provést. Zda interním dokladem nebo zápisem v pokladně. Díky moc za jakoukoliv radu

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 25. 1. 2007 13:59

Eva M. (neregistrovaný)

Re: zápis kurzového rozdílu v pokladně
      Musíte srovnat zůstatek příslušného anal.účtu 211xxx, takže MD211xxx D663.

• 25. 1. 2007 14:30

Jarka K. (neregistrovaný)

Díky za reakci je mi jasné, že musím srovnat zůstatek účtu, ale nevím jestli interním dokladem nebo zápisem přímo do pokladny zahr.měny. Díky za trpělivost:)

• 25. 1. 2007 14:40

Eva M. (neregistrovaný)

Konkrétní forma záleží na vašem účetním programu. Někde se to zapisuje posledním dokladem z řady pokladny, jinde zase interním dokladem - to v případě, že program "řve", že pokladním dokladem mají být účtovány cizí měny a ne jen Kč (v případě kurzových rozdílů samozřejmě účtujete jen jakýsi fiktivní pohyb na Kč). Takže je to jedno, jak to uděláte :-)

• 25. 1. 2007 14:46

Jarka K. (neregistrovaný)

Ó díky moc, můj program totiž řve, když to chci udělat přes pokladnu, takže musím interním dokladem. Krásný den:))

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).