Re: komu vadí BC?
Nechápu to, myslím, že jde o nějaký úlet. Jestli sledujete různé diskuze na internetu (nemyslím tuto), tak se tam lidi schovávají za zdánlivou anonymitu a píšou leckdy nehoráznosti, sprosťárny a urážky, které by ve skutečnosti nikdy neřekli a ani si to třeba nemyslí, chtějí jen provokovat.
Nicméně je na provozovateli serveru BC, jestli a jak zareaguje. Poslala jsem mu upozornění.
...takové věci nemá smysl řešit, například nedávno jsme byli osočeni jedním živnostenským úřadem, že nabízíme staré šablony ohlášení živností, když nyní je nutné používat výhradně Jednotný registrační formulář. Je to samozřejmě nesmysl a JRF je potřeba pouze v případě společné registrace k dalším úřadům, běžné ohlášení živnosti musí splňovat pouze náležitosti předepsané zákonem a možnost jeho použítí nebyla zrušena. Po krátké argumentaci s odkazem na příslušný paragraf se už onen ŽÚ neozval a tuším dnes přijímají i běžné formuláře (stejně jako všechny ostatní ŽÚ).
Jinak se samozřejmě snažíme se o maximální aktuálnost informací, nicméně jsem si vědom několika kostlivců, které tu na serveru máme a na aktualizaci čekají.
Pokud by měl někdo chuť udělat aktualizaci sekce Právo ~ Formy podnikání, popř. Úřady ~ Živnostenský úřad a Úřady ~ Finanční úřad, nechť se mi ozve na mail. Zadarmo to samozřejmě nebude...
Robert Haken
To s tím pirátským webem by musel vysvětlit ten tazatel, jak to myslel. Ale ten je schovaný za pohodlnou anonymitou, takže ten nám to nevysvětlí. Pan Jaroš to nijak nekomentoval. Takže asi nemá smysl to řešit. Stejně bychom se dobrali jen k prohlášením typu "jedna paní povídala"....
>>mě zarazilo to označení "pirátský web". ony by ty
>>úřady mohly být rády, že jsou různé formuláře
>>přístupné na
>>více webech.
>>i úřady mají na svých stránkách kostlivce, a když to
>>je na jejich ofis webu, je to celkem zajímavý:-)))
>
>To s tím pirátským webem by musel vysvětlit ten
>tazatel, jak to myslel. Ale ten je schovaný za pohodlnou
>anonymitou, takže ten nám to nevysvětlí. Pan Jaroš to
>nijak nekomentoval. Takže asi nemá smysl to řešit. Stejně
>bychom se dobrali jen k prohlášením typu "jedna paní
>povídala"....Já bych k tomuto tématu chtěla pouze říct, že když si stahuji odkudkoliv jakýkoliv formulář, nejdřív si na příslušném úřadě ověřím číslo posledního formuláře. Protože při tom množství formulářů si myslím, že to je nezbytné. Zaplať pánbů za takový web,jako je ten váš.
To je věc majitele serveru, který taky odpověděl. Ode mne jenom názor:
Pojem "oficiální" si vyložte, jak kdo chcete. Pokud je tím myšleno, že to není informační portál, provozovaný MFČR apod., tak to jistě není. Pojem "pirátský" bych si já vykládal jako obvinění z porušení autorských práv a požadoval bych vysvětlení/důkazy, ale to není moje věc.
Tento portál má pomáhat lidem, kteří se zabývají určitou problematikou. Je stejně oficiální a navíc imho o třídu výš, než podobné zdroje na serverech různých sdružení, tabloidních médií apod. Každý má možnost si vybrat, kde a jak bude informace získávat. Nemyslím, že by si vlastník BC kladl ambice mít veškerý obsah naprosto korektní a že by něco takového sliboval, když toho nejsou schopna ani ta "oficiální" místa. Až mi např. MFČR poskytne úplné, správné a závazné řešení mého daňového problému (a to zadarmo a obratem), nebudu se muset obracet na "neoficiální" místa. Do té doby - komu se to nelíbí, má svobodnou a nezpochybnitelnou možnost políbit si rusutur. Je to technicky poněkud obtížné, ale pořád lepší, než kydat hnůj.
Jinak nic proti korporátním poradcům na iDnes, ale jeho priorita bude zřejmě někde jinde, než ve vychvalování jiných zdrojů.
>>u FÚ bych doporučil hlavně změnit správní poplatky
>>>-
>>>http://cds.mfcr.cz/cps/rde/xchg/SID-53EDF4E6-CFB30599/cds/xsl/219_4523.html?year=0
>>a ještě ve spotřebitelském právu vygumovat, že není
>>povinnost uchovávat a vést ceníky :-)
>Můžete mi prosím napsat, kde to tam je s těmi ceníky?
>Nějak to nemůžu najít...
no jo, chlape ješitná:-) velmi velmi velmi se vám omlouvám, už jsem tam tu větu, co mě tak vadila, nenašel: Zejména v různých super- a
>hypermarketech se ceny mění dost často a prodejce není
>povinnen uchovávat historii
Koukal jsem tam párkrát poté, co jsme si ujasnili ceníky, a myslel jsem, že jste to neopravil:-) takže opravdu vážně - omlouvám se:-*
(BTW trefil jste hřebík, jen bych napsal "ale jen před její jednou částečkou:-))
>>Můžete mi prosím napsat, kde to tam je s těmi ceníky?
>>Nějak to nemůžu najít...
>
>no jo, chlape ješitná:-) velmi velmi velmi se vám
kašlu na ego - myslel jsem to vážně, abych to mohl opravit. Jde mi o věcnou správnost, když na to z diskuse odkazuju lidi.
>omlouvám, už jsem tam tu větu, co mě tak vadila, nenašel:
>Zejména v různých super- a
>>hypermarketech se ceny mění dost často a prodejce není
>>
>>povinnen uchovávat historii
Pravdu máte asi vy - mohlo tam něco takového být (rozhodně jsem byl přesvědčen, že žádný zákon nepřikazuje uchovávat ceny). Pak jsem to asi opravil podle té diskuse.
>Koukal jsem tam párkrát poté, co jsme si ujasnili
>ceníky, a myslel jsem, že jste to neopravil:-) takže
>opravdu vážně - omlouvám se:-*
Neplýtvejte omluvami - řiďte se heslem "škoda každé rány, která padne vedle"
>(BTW trefil jste hřebík, jen bych napsal "ale jen před
>její jednou částečkou:-))
to ňák negómu...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 1. 2007 14:05
dost mě šokovala jedna otázka na
http://podnikani.idnes.cz/odpovedi.asp?t=jaros3&x=otazka
Ještě k Vaši informaci k www.businesscenter.cz, zakládali jsme teď společnost a použili jsme formuláře a informace z tohoto portálu...bohužel jsme museli všechny přepsat a ve většině případů nám bylo sděleno, že to není oficiální web (doslova-pirátský :-)) a že veškeré info je na www.mpo.cz
gravere, co to znamená "pirátský web"?