Uctovani prichozich plateb

• (neregistrovaný)

25. 1. 2007 17:13

Chtel bych se zeptat. S kolegou se preme o nasledujici vec.

Mame vydane faktury, ktere jsou hrazene dobirkou. Posta pak tyto penize posila k nam na ucet, pod VS soupisky dobirek. Az nasledne na teto soupisce jsou uvedeny nase VS spolu s castkou. A ted k jadru veci.

Jak vypada "spravnejsi" zauctovani? Zapisovat prichozi platby kazdou zvlast podle soupisky a takto samostatne provadet likvidaci faktur. (coz ovsem neodpovida pohybu na uctu.. sice souhlasi celkova caska, ale to je taka si vse)

NEBO

Zadat jednu prichozi platbu tak jak fyzicky prisla na ucet od posty a pak jen provest hromadou likvidaci vsech dokladu, ktere maji byt touto castlou hrazeny?

Snad jsem to napsal jasne :) Diky za nazory..

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 25. 1. 2007 17:15

Eva M. (neregistrovaný)

Re: Uctovani prichozich plateb
      Účtovala bych úhradu každé faktury zvlášť. Za podstatné považuji, aby mi souhlasil zůstatek na účtu.

• 25. 1. 2007 17:23

LL (neregistrovaný)

Na účtu máte sice jednu částku, ale právě k tomu slouží ta soupiska dobírka. Účtuji každou úhradu faktury zvlášť, přičemž dohromady mi to dá částku připsanou na účet.

• 25. 1. 2007 17:43

Janek (neregistrovaný)

No mozna na tom neco bude, ale zas na druhou stranu nevytvari se v tom jisty gulas? kdyz to takto reknu..

- kdybych chtel zpetne dohledat danou platbu s VS na uctu, tak se mi to nepovede, pac proste neexistuje
      - kdyz se mi pohyby na uctu prenasi do systemu pomoci primeho bankovnictvi, pak se tam tato castka stejne objevi.. a zase ji rusit/menit, to mi prijde ponekud tezkopadne..
      - no a konec malej kosmetickej efekt, cislovani radku vypisu by nesouhlasilo s ucetnim systemem..

ale mozne je, ze to jen moc "prozivam" :)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).