Re: Silniční daň- mám v tom zmatek
SD platíte pouze za ty měsíce, kdy auto používáte k podnikání. Pokud jej nebudete dále využívat k podnikání, pak SD nebudete ani platit. Pokud jste ale zaregistrována u FÚ jako plátce SD, pak DP k SD podejte, byť bude nulové. Nebudete ani v DE uplatňovat poměrnou část nájemného keasingovce. Nezapoměňte ovšem po skončení leasingu zařadit auto do obchodního majetku.
Re: Silniční daň- mám v tom zmatek
pokud ovšem je auto na leasing a nájemcem je v tech.průkaze OSVC (v techničáku je uvedeno ICO) tak máte povinnost platit silniční dan stejně přestože neučiníte ani jednu služební cestu a auto nedáváte do nákladů. doporučuji převést leasig.smlouvu na soukromou osobu tzn v TP je RC
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 1. 2007 19:56
Moc prosím o radu.... nemůžu to nikde najít.
Mám auto na leasing....... v r. 2005 jsem paltila silniční daň za celý rok, uplatňovala jsem náklady- prostě normální stav. Jenže- od r. 2006 jsem zaměstnána a i když mám stále živnostenský list, nepodnikám...... mám jen jeden příjem y podnikání - 2000 kč. Auto nepoužívám vůbec k jízdám souvisejícím s podnikáním.
Leasing platím.... ten bude pokračovat ještě ´2 roky. Protože nebudu mít žádný příjem, nechci ani uplatnit žádný výdaj- tj. nehodlám uplatnit do nákladů (DE) vůbec žádné položky týkající se auta-- ani leasing, PHM nic....... Musím platit silniční daň, nebo mám podat nulové přiznání...
Pomozte prosím.Nevím si s tím rady a nechci udělat chybu
Moc děkuji
Vendula