Jak postupovat při výpovědi.

• (neregistrovaný)

25. 1. 2007 20:58

Zaměstnavatel mě rozvázal pracovní poměr podle §46 odst.1 písm.1c) zákoníku práce.výpovědní doba činí tři měsíce a pracovní poměr končí 31.12.2007.
    Jelikož zaměstnavatel mě dluží mzdu několik měsíců chtěl bych touto cestou poradit zda je možno dát okamžité zrušení pracovního poměru podle §56 odst.1písm.c) a zároveň požádat podle §141odst.5 o vyplacení mezd v den skončení pracovního poměru-což by bylo k poslednímu dni měsíce ledna 2007 a v tomto případě mě náleželo údejně odstupné ve výši dvou měsíčních platů.
    Prosím o radu zda je toto možné a nebo jak nejlépe postupovat.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 26. 1. 2007 7:24

M.S. (neregistrovaný)

Re: Jak postupovat při výpovědi.
      Dle nového zákoníku práce už to není §46 odst. 1, pism.c.

• 26. 1. 2007 7:36

Míša (neregistrovaný)

Od 1.1.2007 je v platnosti nový zákoník a ten Váš § 46 nahrazuje
      § 52 písm a)až c). A dle zákona se výpovědní doba snížila na 2 měsíce (§51) a naopak odstupné (§67) se navýšilo na trojnásobek. Tak nevím jestli je ta výpověď platná.
      Podívejte se tady na té stránce, nahoře v liště na zákony a zákoník práce. Hlava 4. Najdete tam vše.
      Jinak co se táče té Vaší výpovědi z důvodu nevyplacení mezd,
      tak ji můžete podat pokud Vám zaměstnavatel nevyplatil mzdu nebo plat nebo náhradu mzdy nebo platu anebo jakoukoli jejich část do 15 dnů po uplynutí termínu splatnosti, což bývá většinou konec měsíce. náleží též odtupné vy výši trojnásobku. (§67)

• 26. 1. 2007 16:38

Josef (neregistrovaný)

Děkuji za odpověď a prosím o informaci v mém případě již běží výpověď od zaměstnavatele zda toto může ovlivnit,že nyní já jako zaměstnanec podám okamžitou výpověď z důvodu opožděného vyplácení mezd-vůbec nevyplácení. Děkuji

• 26. 1. 2007 21:35

Jana (neregistrovaný)

V tomto případě by z Vaší strany nešlo o výpověď, ale o okamžité zrušení pracovního poměru z důvodu nevyplácení mezd zaměstnavatelem. Pracovní poměr končí dnem, kdy okamžité zrušení předáte zaměstnavateli. Zvolila bych tuto formu, pokud nevyplácí mzdy, není na co čekat.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).