Re: odpis haly
1/ Zařadit do evidence k datu právních účinků vkladů. Datum provedení zápisu v katastru je pozdější, ale právní účinky vkladu je datum podání návrhu na vklad do KU.
2/ doporučuji každou halu odepisovat zvlášť, ikdyž Vám nic nebrání v zaevidování souboru majetku. Pokud však něco prodáte, nebo zhodnotíte, tak s tím souborem je to trochu komplikovanější.
Do doby zařazení se veškeré náklady vztahující k pořízení nemovitostí stávájí součástí vstupní ceny. Určíte si sumu nákladů a hodnotu nemovitostí a v poměru ke každé propočtem dáte příslušný podíl vedl.nákladů.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
26. 1. 2007 8:06
Prosím o radu: vydražili jsme haly a pozemky, datum Povrtvzení o nabytí vlastnictví je 1.5.2006, zapsáno ale v katastru až 10.6.06.
1) kterým datumem mám zařadit do majetku?
2) Prosím ještě o radu, každou halu budu odepisovat zvlášt, cenu máme stanovenou odhadcem, ale jak mám odepisovat různé kolky,cenu odhadu,popl.notářům atd., mám je přiřadit k ceně nějaké haly?
moc děkuji za pomoc
Radka