Re: pohovor na účetní - prosím
To je ruzne, zrovna dneska jsem tu mel stejny pripad :-)
Ja se ptal na DPH u prodeje staveb, zauctovani opravnych polozek neuhrazenych pohledavek a tvorbu zakonnych rezerv.
Ale me zalezi na ochote, pristupu k praci a snaze se ucit nove veci.
Jinak po skole nemuzu cekat zadne velke znalosti :-) Praxe je jina.
Tak právě Vaše uvedené případy mi připadají nelehké, protože to jsou věci, které se zpravidla dělají 1x ročně a to ještě ani to ne (rezervy). Navíc na to DPH bych sama bez zákona nedokázala odpovědět.
My jsme přijímali absolventa a vytvořili jsme krátký vstupní test typu nákup materiálu, kurzové rozdíly, zálohy, zůstatek na 131 - co s tím, rozdíl mezi metodou A a B atp. Prostě zjistit, zda má dobré základy, aby nepřemýšleli, jestli pokladna je aktivum nebo pasivum. Ostatní už se časem naučí praxí.
Jasne - ptal jsem se jen proto, ze jsem to zrovna resil a mel jsem to nastudovane :-)
Napr. ja si stale pletu aktiva a pasiva - cili se na ne nemuzu ptat :-)
Chlape ješitnej, to nebylo mířené proti Vám. Jestli jste firma zabývající se stavbama apod., tak je jasné, že byste měl přijmout někoho, kdo má páru ohledně té věci.
Ale většinou, pokud přijímají absolventy, tak po nich většinou chtějí věci, co jsem uvedla. Řešení opravných položek a rezerv dělá hlavní účetní.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
26. 1. 2007 8:51
v pondělí jdu na pohovor na účetní, mám jen dotaz, jestli nevíte na co by se mě mohli ptát ohledně účetnictví. Jsem hned po škole, tak vůbec nemám žádné zkušenosti! děkuji