Re: Vyúčtování předplatného
Problem muze mit Vas dodavatel - ten DPH odvedl jiz v rijnu - byla to jeho povinnost ke dni prijeti platby, takze nevim jak Vam to nyni chce opravovat...
Vam bych doporucila nechat si zaslat kopii puvodni faktury a zauctovat ji celou vc. DPH do nakladu (DPH by tam melo byt 5% zanedbatelne).
Re: Vyúčtování předplatného
No mela jsem podobny pripad - za pravni sluzby - advokat nechtel vystavit fakturu i kdyz penize dostal na ucet uz v cervnu - po nekolikaterem urgovani ji vystavil, ale s DUZP v zari.
Nez abych se s nim dale dohadovala tak jsem si DPH uplatnila podle DUZP na jeho fakture a dale to neresila. Problem je to jeho. Ja jsem si to uplatnila ale alespon v jednom kalendarnim roce.
Tady u toho si nejsem jista.
Na druhou stranu pokud budete mit na dokladu DUZP v lednu, Vas problem to nebude...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
26. 1. 2007 12:32
Právě jsem zjistila,že v říjnu jsme zaplatili zálohovou fakturu na předplatné časopisu, tj. DUZP mel být v říjnu 2006. Volala jsem k dodavateli časopisů a on má fakturu vystavenou,ale neposlal nám ji. Požádala jsem jej,zdali by mi na fakturu mohl napsat DUZP v lednu 2007. On souhlasil,ze pry fakturu opavi a datum vystaveni bude 6.1.2007 a DUZP bude 1.1.2007. Muze na toto prijit fin. urad. Muze mit nase firma problem z toho,ze si bude narokova DPH v lednu 2007,ktere melo byt spravne v roce 2006,ale budeme mit doklad,kde datum UZP bude 1.1.2007. - co se tyce DPH jde o castku 80 Kc. Nebo fin. urad vubec neprijde na to,ze zalohova faktura byla zaplacena v rijnu 2006 a DPH narokovano v lednu 2007.