Re: roční zúčtování
Do RZD bych se nepouštěla, neboť mzd.účetní ze 4000,-- měla provést srážkovou daň (pokud u Vás zaměstnanec pracoval 1.1.-31.12.06 a měl podepsané daň.prohl.). Pokud mu uděláte RZD jen z příjmu u Vás (prostě příjem 4000,-- Kč budete brát jako že "byl daněn srážkovou daní"), mohlo by se při případné kontrole z FÚ stát (pokud nějakým způsobem na to povrzení na 4000Kč přijdou), že Vás za to napadnou, že jste na chybné zdanění neupozornila (třeba tu mzdovou, co to provedla špatně). Proč přejímat chyby jiných mzdových účetních - zaměstnanci bych vystavila Potvrzení o zdanitelných příjmech a poslala na FÚ. Zda tam přizná i ten příjem 4000,-- Kč, je věcí zaměstnance.
Re: roční zúčtování
Fakt už mě to nemyslí, pokud by měl správně zdaněno 15%, tak by mu mzdová účetní nevystavila Potvrzení o zdanitelných příjmech a Vy byste mu mohla provést RZD jen z příjmu ze záv.činnosti u Vaší firmy. Jelikož ale má chybné potvrzení,tak bych mu vystavila Potvrzení z příjmů u Vás a ať si dojde na FÚ. Snad jsem to napsala tak, že to pochopíte. Opravdu se omlouvám..
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
26. 1. 2007 14:06
Dobrý den,
prosím mohu udělat roční zúčtování zaměstnanci, který je u nás zaměstnaný(celý rok 2006) a ještě mi přinesl potvrzení příjmů ve výši 4000 kč, kde byla sražena zálohová dan?
děkuji