Re: ukončení RD a návrat do zaměstnání
Pokud nastoupíte těsně po 3. narozeninách dítěte, je zaměstnavatel povinen Vás zaměstnat v souladu se znění pracovní smlouvy. Místo výkonu práce o několik ulic dál není problém.
Žádosti o zkrácený úvazek nemusí vyhovět, pokud nebudete chtít pracovat na plný úvazek, budete muset ukončit pracovní poměr bez nároku na odstupné.
Re: ukončení RD a návrat do zaměstnání
Máte smůlu. Určitě v pracovní smlouvě nemáte uvedeno pracovní prostředí.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
26. 1. 2007 14:22
Dobrý den,8.7.2007 mi skončí rodičovská dovolená(dovršení 3 let dítěte).Můj zaměstnavatel mi s největší pravděpodobností nedá neplacené volno do 4 let věku dítěte..Když si zažádám o zkrácení prac.doby na 1/2 úvazku ev. na 6hod., je jeho povinností mi vyhovět??V případě,že mi nebude vyhověno z důvodu,že to není provozně možné, mám nárok na případné odstupné?Prac. smlouva byla uzavřena na dobu neurčitou, na 42,5 hod. týdně, s místem výkonu Čelákovice,ul.Vašátkova.Během rodičovské dovolené se pobočka oné sázkové kanceláře přemístila do jiné ulice,ale v témže městě.To asi není v rozporu s prac.smlouvou,že?Spíše by mne zajímalo,když se ona klasická pobočka sázkové kanceláře proměnila ve sportbar, který je umístěn v hospodě či baru, kde je zakouřeno, tak zda-li je možné odmítnout nástup do práce s tímto odůvodněním a případně zvažovat ukončení prac.poměru s nárokem na odstupné.(Jestli je v takovémto případě nárok na odstupné.)Snad jsem to napsala trochu srozumitelně.Děkuji za Vaše odpovědi.Alena M.