Re: daň z převodu nemovitostí
Otec daroval oběma do výlučného vlastnictví 1/2 nemovitosti. Manžel však svůj podíl daroval Vám. Daň z převodu nemovitostí se neplatí, jelikož nedošlo k úplatnému převodu nemovitosti. Pokud by Vám tuto část nemovitosti "prodal", tak byste platila 3% z ceny (odhadní nebo prodejní, té vyšší).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
26. 1. 2007 16:38
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda musím platit daň z převodu nemovitosti, jestliže před rozvodem (3.10.2006) mi můj manžel daroval svoji půlku zahrady se zbořeništěm, kterou jsme před cca 9 roky získali darem od mého otce. Na finančním úřadě jsem byla jako plátce daně z nemovitosti zaregistrováná já. Nechala jsem si vyhotovit znalecký posudek s tím, že budu platit 1% z převedené půlky, ale na finančním úřadě mi sdělili, že žádnou daň z převodu nemovitosti platit nemusím, pokud byl převod uskutečněn ještě za doby trvání manželství. Je tato informace správná?