Re: DANSLEVA
Na bonus je nárok jen v měsíci, ve kterém mzda překročí polovinu minimální mzdy. V době manželovy nemoci jste mohla daňové zvýhodnění na dítě uplatňovat vy. Pravděpodobně se to srovná v ročním zúčtování. Pro vás možná bude výhodné společné zdanění manželů. Na proplacení nevybrané dovolené měl manžel nárok při skončení pracovního poměru.
Děkuji paní Libo,ještě dovětek já jsem ve starobním důchodu a mám prac.poměr na dobu určitou.Něvěděla jsem,že najdu práci na nějakou dobu,proto manžel si bonus vzal na sebe. Naše dítě studuje VŠ,domnívám se ,že i když je plat na studující dítě by měla být sleva na dani,jedná se mi o minulý rok a prosím ještě jak s proplacením dovolené při pracovním úrazu,který si nezavinil a doplácí se mu mzda do průměru,tzn.jako by pracoval,náleží mu za tyto dny dovolená_ Děkuji
Za nemoc při pracovním úrazu se dovolená nekrátí, ale bez přesných dat není jasné, jestli nějaký nárok na dovolenou vznikl (odpracovaných 60 dnů).
Prosím nástup 4.12.05 prac.úraz 7.3.2006.Děkuji5>>>>Dobrý den,prosím můžete mi poradit?Manžel pobíral
>>>>DANSLEVA-bonus 500.-- Kč na dítě ,které studuje.Stal
>>>>se mu
>>>>pracovní úraz a zaměstnavatel mu už nezaplatil tento
>>>>bonus na dítě po celou dobu nemocenské.Má nárok také
>>>>na dovolenou při pracovním úrazu?Pracovní poměr byl
>>>>na
>>>>dobu určitou a rozvázal s ním pracovní
>>>>poměr.Dovolenou
>>>>nedostal proplacenou ani za odpracované měsíce.Nyní
>>>>odchází do inv.důchodu.Děkuji Ludmila
>>>
>>>Na bonus je nárok jen v měsíci, ve kterém mzda
>>>překročí polovinu minimální mzdy. V době manželovy
>>>nemoci
>>>jste mohla daňové zvýhodnění na dítě uplatňovat vy.
>>>Pravděpodobně se to srovná v ročním zúčtování. Pro
>>>vás
>>>možná bude výhodné společné zdanění manželů. Na
>>>proplacení
>>>nevybrané dovolené měl manžel nárok při skončení
>>>pracovního poměru.
>>Děkuji paní Libo,ještě dovětek já jsem ve starobním
>>důchodu a mám prac.poměr na dobu určitou.Něvěděla
>>jsem,že najdu práci na nějakou dobu,proto manžel si
>>bonus
>>vzal na sebe. Naše dítě studuje VŠ,domnívám se ,že i
>>když je plat na studující dítě by měla být sleva na
>>dani,jedná se mi o minulý rok a prosím ještě jak s
>>proplacením dovolené při pracovním úrazu,který si
>>nezavinil a
>>doplácí se mu mzda do průměru,tzn.jako by
>>pracoval,náleží mu za tyto dny dovolená_ Děkuji
>
>Za nemoc při pracovním úrazu se dovolená nekrátí, ale
>bez přesných dat není jasné, jestli nějaký nárok na
>dovolenou vznikl (odpracovaných 60 dnů).
Re: Nárok na dovolenou - pracovní úraz
Nejsem si jistá, jestli odpovím správně, doufám, že se ozve nějaká opravdová mzdová účetní.
Vím, že se nekrátí roční nárok na dovolenou při pracovním úrazu, ale protože odpracoval jen 46 dnů, nevznikl nárok na dovolenou za rok, ale pouze za odpracované dny. Tedy 2/12, při dvacetidenním nároku 3,5 dne.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
27. 1. 2007 11:54
Dobrý den,prosím můžete mi poradit?Manžel pobíral DANSLEVA-bonus 500.-- Kč na dítě ,které studuje.Stal se mu pracovní úraz a zaměstnavatel mu už nezaplatil tento bonus na dítě po celou dobu nemocenské.Má nárok také na dovolenou při pracovním úrazu?Pracovní poměr byl na dobu určitou a rozvázal s ním pracovní poměr.Dovolenou nedostal proplacenou ani za odpracované měsíce.Nyní odchází do inv.důchodu.Děkuji Ludmila