Stravné

• (neregistrovaný)

29. 1. 2007 10:39

Zaměstanavatel platí zaměstnanci obědy. Ja do doklad přinesl paragon, na kterém je rozepsáno - polévka, hl. jídlo, salát. Lze toto dát do nákladů zaměstnavatelle? Poradí mi někdo.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 29. 1. 2007 13:27

Marťa (neregistrovaný)

Re: Stravné
      Podle mého názoru nelze, možností je dávat zaměstnanci stravenky - pak si zaměstnavatel do daňových nákladů uplatní max 55% z hodnoty stravenky.

• 29. 1. 2007 16:29

Karel (neregistrovaný)

Budu oponovat - ja dostavam o firmy (hospoda) na konci mesice fakturu - kolik zamestnanci projedli a tu proplacim. Od zamestnancu inkasuji 45%.

• 29. 1. 2007 20:58

eva (neregistrovaný)

Z fakturou jsem to také tak dělala. Ale nyní chodí na obědy jinam a tam nechtějí vystavit fa za obědy, ale platí se každý oběd jednotlivě a doklad je paragon. Tak vy myslíte, že by to šlo?

• 30. 1. 2007 16:03

LL (neregistrovaný)

Domnívám se, že lze dát stravenky nebo zajistit stravování ve vlastní režii nebo smluvně jinde.
      Faktury za obědy běžně účtujeme a 45% zaměstnanci hradí do pokladny, nebo mu to srážíme ze mzdy.
      Do nákladů bych však nezaúčtovala doklad, který mi zaměstnanec předloží jako svůj oběd a žádá jej celý či 55% uhradit.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).