Jak se počítá peněž.pomoc v mateřství?

• (neregistrovaný)

29. 1. 2007 11:07

Jsem zaměstnaná na poloviční pr.úvazek(4 hod.denně).Zajímalo by mě,jak mě vypočítají peněžitou pomoc v mateřství.Vím že to je 69% z platu,ale mě to vychází necelé 2000 kč.Budou mě to doplácet,nebo budu brát takhle málo.Ještě by mě zajímalo-kdyby mě to dopláceli,budu muset dokazovat manželovi příjmy,nebo mě to doplatí bez toho?Moc děkuji.IVA

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 29. 1. 2007 11:11

Eva M. - moderátorka fóra (neregistrovaný)

Pište prosím smysluplné nadpisy
      Prosím příště pište smysluplné nadpisy, z nichž je zhruba vidět, co potřebujete. Váš původní nadpis "Moc prosím o radu" nebyl příliš výstižný :-)

• 29. 1. 2007 12:11

Jana (neregistrovaný)

Re: Jak se počítá peněž.pomoc v mateřstv
      Peněžitá pomoc v mateřství se počítá z vyměřovacího základu za 12 kalendářních měsíců předcházejících nástupu na mateřskou dovolenou. Je to dávky nemocenského pojištění, zaměstnavatele Vám nic doplácet nebude. Na další se zeptejte na kontaktním místě státní sociální podpory. Snad oni by mohli doplácet do částky rodičovského příspěvku. Ale to tedy nevím jistě.

• 31. 1. 2007 17:50

JiřinaH. (neregistrovaný)

Re: Jak se počítá peněž.pomoc v mateřstv
      Ano, doplácí do rodič.příspěvku, je-li peněžitá podpora v mateřství z nemoc.dávek nižší . Potřebujete doklad o době a vyplác.výši nem.dávek od zaměstnavatele na formuláři, který si vyžádejte na SSP.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).