Re: Jak se počítá peněž.pomoc v mateřstv
Peněžitá pomoc v mateřství se počítá z vyměřovacího základu za 12 kalendářních měsíců předcházejících nástupu na mateřskou dovolenou. Je to dávky nemocenského pojištění, zaměstnavatele Vám nic doplácet nebude. Na další se zeptejte na kontaktním místě státní sociální podpory. Snad oni by mohli doplácet do částky rodičovského příspěvku. Ale to tedy nevím jistě.
Re: Jak se počítá peněž.pomoc v mateřstv
Ano, doplácí do rodič.příspěvku, je-li peněžitá podpora v mateřství z nemoc.dávek nižší . Potřebujete doklad o době a vyplác.výši nem.dávek od zaměstnavatele na formuláři, který si vyžádejte na SSP.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
29. 1. 2007 11:07
Jsem zaměstnaná na poloviční pr.úvazek(4 hod.denně).Zajímalo by mě,jak mě vypočítají peněžitou pomoc v mateřství.Vím že to je 69% z platu,ale mě to vychází necelé 2000 kč.Budou mě to doplácet,nebo budu brát takhle málo.Ještě by mě zajímalo-kdyby mě to dopláceli,budu muset dokazovat manželovi příjmy,nebo mě to doplatí bez toho?Moc děkuji.IVA