Odvolání proti přiznání a opravný doklad

• (neregistrovaný)

29. 1. 2007 21:01

V posledním kvartále 2006 jsem vystavila fakturu s nesprávnou sazbou daně (špatně nulová sazba místo 19%). Chybu jsem zjistila už teď. Vystavím tedy opravný daňový doklad podle § 50 ZDPH na správnou výši daně. A teď nevím:
    1) DUZP bude stejné jako na opravovaném dokladu? Aby se mi to dostalo do 4Q/2006.
    2) Podám odvolání proti daňovému přiznání a ještě v lednu podám zároveň řádné nové přiznání s novou výší daně?
    Díky, potřebuju se ujistit žeje to tak, ještě jsem to v praxi nikdy nevyzkoušela.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 29. 1. 2007 21:04

Eva M. (neregistrovaný)

Re: odvolání proti přiznání a opravný do
      >V posledním kvartále 2006 jsem vystavila fakturu s
      >nesprávnou sazbou daně (špatně nulová sazba místo 19%).
      >Chybu jsem zjistila už teď. Vystavím tedy opravný
      >daňový doklad podle § 50 ZDPH na správnou výši daně. A teď
      >nevím:
      >1) DUZP bude stejné jako na opravovaném dokladu? Aby
      >se mi to dostalo do 4Q/2006.
      EM: Ano

>2) Podám odvolání proti daňovému přiznání
      EM: Ano

> a ještě v
      >lednu podám zároveň řádné nové přiznání s novou výší
      >daně?
      EM: Ne, místo přiznání bude to odvolání.

>Díky, potřebuju se ujistit žeje to tak, ještě jsem to
      >v praxi nikdy nevyzkoušela.
      EM: Všechno je někdy poprvé :-)
      A s tím odvoláním přiznání se domluvte se správkyní daně, nejlepší bude, když to vyplníte u ní podle jejích pokynů :-)

• 29. 1. 2007 21:23

J.P. (neregistrovaný)

Evo, díky za bleskovou odpověď. Měla jsem za to, že podám odvolání a k tomu připojím nové řádné přiznání, na které v odvolání poukážu.
      Na finančák se mi nechce chodit i s kočárkem a hlídání si neseženu, páč kojím co chvíli. Tak to chci vyřešit poštou.

• 29. 1. 2007 21:33

Eva M. (neregistrovaný)

S odvoláními bývají zmatky (aspoň podle zkušeností mých a mého okolí), proto jsem to raději vždycky řešila po domluvě se správkyní daně tak, že odvolání bylo provedeno ústně do protokolu.
      Pokud se vám nikam nechce a nejste si jistá, že byste podala to odvolání správně písemně, pak si počkejte do konce února a pak podejte dodatečné přiznání. Ale tu dlužnou daň zaplaťte co nejdřív!!! Dodatečné přiznání je vcelku jednoduché a dá se zvládnout poštou bez rizika pozdějšího dohadování :-)

• 29. 1. 2007 21:34

J.P. (neregistrovaný)

Díky ještě jednou za radu!

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).