Přehled Soc.Prosím o radu

• (neregistrovaný)

30. 1. 2007 14:16

Prosím jak mám vypočítat řádek č.27 v přehledu pro soc.poj.Když přijmy byly 230000 výdaje paušálem 50%.Mám sice pokyny ale nějak to nemůžu pochopit (asi únava materiálu:-))Děkuji za radu.Zdena

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 30. 1. 2007 16:19

Zdena (neregistrovaný)

Re: Přehled Soc.Prosím o radu
      A vy jste neplatila v roce 2006 žádné zdravotní, ani sociální pojistné?
      Příjmy 230 tis. - výdaje 115 tis. - zaplacené pojistné = řádek 24.
      Hodnota řádku 24 : 2 (nebo x 0,5) a výsledek zaokrouhlit na celé koruny nahoru. To je vyměřovací základ, ze kterého budete vypočítávat pojistné.

• 30. 1. 2007 21:19

iv (neregistrovaný)

Otázka nejspíš zní, jesli lze pro účely přehledů použít výdaje procentní nebo skutečné. Vůbec mi to není jasné a nikde na toto nenacházím odpověď. Sama používám pro daňové přiznání výdaje procentem, stejně tak je uvádím do přehledů, ale nejsem si jistá, zda je to správně.

• 30. 1. 2007 21:54

Zdena (neregistrovaný)

Podle zákona o pojistném na sociální zabezpečení:

"Příjmy ze samostatné výdělečné činnosti a výdaje vynaložené na jejich dosažení, zajištění a udržení se pro účely tohoto zákona posuzují podle zvláštního zákona"

a tím zvláštním zákonem je zákon o daních z příjmů. Výdaje procentem příjmů jste si uplatnila v souladu s příslušným ustanovením ZDP.

• 30. 1. 2007 22:43

Zdena (neregistrovaný)

Před chvilkou jsem si četla diskuzi na Sagitu a pochopila jsem, kam jste s příspěvkem mířila. Diskuzí na téma odkazů v zákonech se nehodlám zúčastňovat, zajímá mě pouze praktická stránka věci.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).