Re: Dohoda o provedeni prace
Nižší průměr při výpočtech náhrad, např. překážky v práci, pro dovolenou, případně pro výpočet odstupného.
Re: Dohoda o provedeni prace
Z dohody o provedení práce neodvádíte soc. a zdrav. pojištění, jen je daněno. Takže Vy jste povinna zaplatit každý měsíc svéi zdrav.poj. 1080 Kč (pokud nezaplatíte, budete mít penále, které mohou vymáhat i exekučně).Nemáte nárok na nemocenskou, PPM, OČR, dovolenou. Nevede se Vám evidenční list důchodového pojištění - nejste důchodově pojištěna (nebudete mít odprac.dobu potřebnou k získání starobního důchodu). Být Vámi - na DoPP nepřistupuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
30. 1. 2007 14:27
Dobry den, chtela jsem u zamestnavatele zvysit plat, on mi vsak navrh,ze mi nezvysi hodinovou mzdu,ale sepise se mnou dohodu o provedeni prace. Vim ze je to pro nej levnejsi z hlediska platby soc. a zdrav. poj. Ale jaky to ma vliv na me? - na vysi nemocenske, pripadne materske, vysi duchodu. Prosim napada vas jeste neco?