Re: Silniční daň-nutné !!! Děkuji
Musíte si vzít velký technický průkaz - osobní auta mají sazbu podle kubatury - to tam najdete na druhé straně - zdvih.objem cm3: podle toho si najdete v pokynech nebo v zákně o dani silniční kolik je roční sazba
U nákladního auta to zase vyčtete z TP - tam se sazba uvádí podle počtu náprav. U osobních aut se sleva na EURO neuplatňuje a u nákladního auta si najdete zase na druhé straně Tech.průk. kolik tam má EURO 2, nebo 3 nebo jiné označení, které si porovnáte s tabulkou, kterou máte v pokynech , nebo si pročtete Zákon o dani silniční 16/1993 - pak už musíte podle pokynů řádek po řádku a to vás povede. V záložce šablona na těchto stránkách najdete v excelu daň.přiznání - to vám také pomůže - a zákon tady také najdete. Není to tak složité ale musíte se prokousat pokyny a zákonem. přeji úspěch
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
30. 1. 2007 17:39
Dobrý den,
dělám přiznání k silniční dani úplně poprvé a nevím jak na to !!!
Mám tři vozy (jeden osobní a jeden nákladní)+ jede, který je soukromé vozidlo, které jednatel užívá ke služebním účelům a v průběhu roku jsem hradila za něj denní poplatek, tj. Kč 25,00 pouze za dny, kdy byl na služebních cestách.
Poradíte mi někdo, jak na to ???
Děkuji a jsem s pozdravem