Re: sklad a DE
já taky:-)) ale třeba se tu objeví někdo, kdo vysvětlí, jak udělat inventarizaci (a ta jednoznačně být u de musí) bez skladové evidence:-)
§ 7b odst.4
(4) Zjištění skutečného stavu zásob, hmotného majetku, pohledávek a závazků provede poplatník k poslednímu dni zdaňovacího období. O tomto zjištění provede zápis. O případné rozdíly upraví základ daně podle § 24 a 25.
- jak lze zjistit skutečný stav zásob bez skladové evidence?
- musí mít přece počáteční stavy dále pohyby /nákupy a prodeje/ a konečně koncové - skutečné stavy. Jinak to nevidím. Mýlím se?
Vado nemyslím, že tím, co citujete, je určena povinnost vedení skladu. Nikde v zákoně není výslovně stanovena, kdežto ostatní povinné náležitosti DE výslovně stanovené jsou. Nemusíme je odvozovat od něčeho, nejsou předmětem dohadování a výkladu. Kdyby byla povinnost vést v DE sklad, bylo by to v zákoně stanoveno. Jana F.
Jano F. Každý máme jiný názor že jo. Viz diskuze z minulého roku. Já jen že jsem se ptala před rokem na finančáku a tam mi bylo sděleno to, co jsem již napsala. Tak z mého hlediska, abych měla klid v duši, tak si ten poblbaný sklad radši vedu. A věřte mi, že nejsem moc nadšená, protože to zabere spoustu času. Zdravím
mě taky nebaví vedení skladové evidence:-( ale inventarizaci bez něj provést nelze, a tato povinnost je prostě zákonem i u DE jasně dána. navíc podnikatel má povinnost prokazovat, že to a ono bylo koupeno za účelem dosažení příjmů. a to jde snad jedině tím, že ukážu, že to bylo prodáno. tj. opět skladovka.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
30. 1. 2007 18:51
Zajímalo by mě, zda je povinnost vést skladovou evidenci pro OSVČ, která vede daňovou evidenci. Děkuji