Re: Špatně odváděná daň ze mzdy
vystavíte za rok 2006 potvrzení, že neuplatňoval slevu na částečný invalidní důchod a on si to uplatní v daňovém přiznání, musí mít potvrzení, že pobírá invalidní důchod. FÚ tohle nemůže v žádném případě vadit a nevznikají žádné postihy. I v ročním zúčtování byste to spravila.
Re: Špatně odváděná daň ze mzdy
Dobrý den,mám taky ČID a budu mu dělat RZ a to poprvé. Podle Vaší debaty mi má tedy přinést potvrzení že je ČID? Přebírala jsem účetnictví včetně mezd v září 2006 a taky mu uplatňuji pouze slevu ve výši 600,-Kč. Takže mu bude náležet místo 600,750,-Kč? D9ky za radu,P.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
31. 1. 2007 6:56
Účetní, co byla na mém místě přede mnou, zapomněla nastavit na začátku roku 2006 slevu na dani na část.invalidní důchod našemu zamci. Já jsem si toho při nástupu v březnu samozřejmě nevšimla, protože jsem neměla žádnou praxi. Celý rok 2006 jsme tedy dávali slevu jen 600 Kč místo 750. Zaměstnanec si teď chce podat daň. přiznání a já nevím, jestli to nebude FÚ vadit. Nebudou za to nějaké postihy?
Děkuji za radu.