Neplacena praxe

• (neregistrovaný)

31. 1. 2007 11:12

Zdravím,
    nevíte náhodou někdo jestli můžu jako živnostník "zaměstnávat" u sebe studenty na praxi. Takže bych jim neplatil jejich pomoc ale měli by firemní notebook popřípadě jiné benefity, které by mohli používat. jednalo by se o majetek firmy ale měli by ho kluci doma :).
    nechci mít problémy s úřady, takže se radši poradim co si o tom myslíte případně jestli máte nějake další typy.
    také bych rád řekl, že technice nevěřím pokud výše uvedeny postup nebude legální nebo mi ho pro jiné důvody nedoporučujete, můžu mít pro vlastní potřebu třeba 2 notebooky jeden s cenou cca 70000 kc , pak náhradní 40000 kc. take stolní počítač v ceně 20000kč a posléze i jeden server v ceně 50-250tisíc, který určitě nebude v sídle vykonávani živnosti.

jsem studentem, a nechci si ještě platit socialní+zdravotní věřím, že se najde legální způsob sníženi základu daně, tak že se i do příštiho roku naposledy těmto momentálně zbytečným výdajům vyhnu.

mimo jiné bych jsem si chtěl koupit nějaké starší auto s cenou do 40tisíc, lze to dát do nákladu v prvním roce i když se bude jednat o osobní automobil?
    nebo můžu používat auto příbuzného a dávat si benzín do nákladu (předpokládam, že ne)?

děkuji ta jakkékoliv reakce, Pavel

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).