Re: Živnostenský list - předmět podnikán
Já mám podobnou situaci, rovněž ŽL na poradenské služby, rovněž sám vytvářím různé soubory, které jako součást poradenské činnosti předávám klientovi, i když jde o pracovněprávní oblast a vnitropodnikové interní normy, normálně mu to vyfakturuji a nevidím problém. ŽL na prodej byste musel mít, když by šlo o soustavnou činost maloobchodní.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
31. 1. 2007 22:17
Mám živnostenský list z roku 1992, předmět podnikání "poradenské služby mimo činnosti ekonomických a účetních poradců". Podnikám v oboru výpočetní technika. Během let činnosti jsem vytvořil určité vzorové soubory, o které mají někteří mí klienti zájem. Vypálil jsem tyto podklady na CD a několik jsem jich loni prodal (cca 7 ks, cena cca 500 Kč/kus). Musím si z toho důvodu v živnostenském listu doplnit předmět podnikání o prodej? Letos předpokládám podobný objem. Zdá se mi nesmyslné, aby se poplatek za novou činnost řádově blížil zisku z této činnosti po jejím zdanění.
Děkuji za informaci a radu.