Život.poj.-poj.částka dožití nesjednána

• (neregistrovaný)

1. 2. 2007 7:02

Dobrý den, chystám roční zúčtování daně, a někteří mi odevzdávají potvrzení o zaplaceném soukromém život.pojištění, na kterém je dole poznáka. že k této smlouvě není pojistná částka pro pčřípad dožití pevně sjednána. Aještě to pokračuje !
    V pojistce, která však není pojistnou smlouvu, ale pouze jednostranným právním úkonem pojistitelepotvrzujícím uzavření pojistné smlouvy, může být v některých případech uvedena položka s názvem "pojistná částka pro případ dožití. Tato byla v pojistce uváděna pouze pro větší transparentnost produktu pro klienta a deklaruje nejnižší možnou výši kapitálové hodnoty na konci pojištění, tj. v roce, v němž pojistěný dosáhne 70 let věku. V pojistné smlouvě se však nesjednává a nechá charakter pevně sjednané pojistné čáskty pro případ dožití dle par. 15 odst- 6 zákona a nemohou na ni být uplatňovány limity zde uvedené. Aby\ nedošlo k nedorozumění doporučujeme, dokládat nárok na snížení základu daně oběma dokumenty, tj. jak pojistnou smlouvou tak pojistkou.

Nesetkal se s tím někdo?
    Děkuji
    Blanka

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 1. 2. 2007 12:34

IB (neregistrovaný)

Re: život.poj.-poj.částka dožití nesjedn
      Blanko, s tímhle jsem si lámala hlavu loni. Četla jsem pojistky shora dolů a naopak. Pak mi jedna "milá" paní na FÚ řekla: "Ale to my tady nečteme!" s dovětkem, že pokud pojišťovna vydá k pojistce potvrzení o zaplacení pojsitného pro zúčtování daně, berou to jakože ta pojistná smlouva zákonné podmínky splňuje.

• 1. 2. 2007 12:41

blanka (neregistrovaný)

.. Hm.. tak to jsem si loni říkala taky, jenže jsem přešla do jiné firmy, a přebrala účetnictví od auditorské firmy.. a oni na základě toho dovětku neuplatňovali pracovníkovi odpočet ze základu daně????
      tak nevím....

:))))
      Blanka

ale děkuji moc

• 1. 2. 2007 12:52

Anna (neregistrovaný)

>>
      >>Blanko, s tímhle jsem si lámala hlavu loni. Četla
      >>jsem
      >>pojistky shora dolů a naopak. Pak mi jedna "milá"
      >>paní
      >>na FÚ řekla: "Ale to my tady nečteme!" s dovětkem, že
      >>pokud pojišťovna vydá k pojistce potvrzení o
      >>zaplacení
      >>pojsitného pro zúčtování daně, berou to jakože ta
      >>pojistná smlouva zákonné podmínky splňuje.
      >
      >.. Hm.. tak to jsem si loni říkala taky, jenže jsem
      >přešla do jiné firmy, a přebrala účetnictví od
      >auditorské firmy.. a oni na základě toho dovětku neuplatňovali
      >pracovníkovi odpočet ze základu daně????
      >tak nevím....
      >
      >:))))
      >Blanka
      No, oni když je ta odpovědnost na nich, tak to nečtou. Ale když přijdou k vám na kontrolu, tak podle mých zkušeností se z nich stávají zapálení čtenáři... Já bych asi neuznala a doporučila zaměstnanci podat si daňové přiznání.
      >
      >ale děkuji moc
      >

• 1. 2. 2007 14:49

IB (neregistrovaný)

Jo, to riziko je tady vždycky, ale těch smluv od všech možných pojišťoven je taková fůra a každá to má jinak. Letos jsem se tím ještě nezačala prohrabávat, tak se taky těším...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).