Re: EXEKUCE po novu
od 1,1,07 :
Nezabavit. na osobu 3856,67
Na každou vyživ. " 964,17
100 % výpoč.základ 5785,- z toho maxim. 1/3 1928,-
Nic o obci nehledejte, je nová konstrukce zákl.nezabav.částky( dosud 6630,- což bylo 1,5 kc živ.minima) , nyní 5785,- která je součtem částky živ.minima a n ákladů na bydlení v průměrné obci.
Jano, když zadám www. výplata, tak se mi objeví akorát seznam firem.Poradíte více?
www.vyplata.cz :)
>>>Mám problém, přestože počítám VR celá léta, teď jsem
>>>se nějak zasekla. Není mi jasné, odkud vezmu částku
>>>normativních nákladů na bydlení. Hledala jsem v
>>>zákoně
>>>o
>>>státní sociální podpoře, tam není nic, čeho bych se
>>>chytla. V nějakém odb.článku jsem četla, že v obci s
>>>50000-99999 obyvatel je tato částka 2659, ale nejsem
>>>schopna ji najít, ani jiné částky odvozující se od
>>>počtu
>>>obyvatel. Nebyly mi schopni poradit ani na SSP. Jak
>>>tedy nově vypočítáváte exekuce? Prosím i případné
>>>odvolávky na zákony.Děkuji
>>
>>Pro výpočty exekucí se mi podařilo objevit docela
>>fajn
>>pomůcku:www.vyplata
>>na liště výpočty a potom výše nezabavitelné částky.
>
>Jano, když zadám www. výplata, tak se mi objeví akorát
>seznam firem.Poradíte více?
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Normativní náklady na bydlení jednotlivce, stanovených pro obec velikosti od 50.000 do 99.999 obyvatel bez ohledu na to, v jaké obci skutečně povinný žije (§ 26 odst. 1 písm. a) zákona č. 117/1995 Sb., o státní sociální podpoře, ve znění zákona č. 112/2006 Sb.) – tato částka pro rok 2007 činí 2.659 Kč.
Na www.volny.cz/akv je v sekci Stanoviska článek č. 17 s detailním postupem výpočtu.
Děkuji, našla jsem. Ještě prosím malý dotaz. Už se mi podařilo vše vypočítat, nicméně jde o zaměstnance, který je rozvedený a žije s družkou-matkou svého dítě. Použijí část nezab.částky i pro ni,nebo jen na povinného a vyživované dítě? Děkuji za váš čas a nervy.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
1. 2. 2007 11:42
Mám problém, přestože počítám VR celá léta, teď jsem se nějak zasekla. Není mi jasné, odkud vezmu částku normativních nákladů na bydlení. Hledala jsem v zákoně o státní sociální podpoře, tam není nic, čeho bych se chytla. V nějakém odb.článku jsem četla, že v obci s 50000-99999 obyvatel je tato částka 2659, ale nejsem schopna ji najít, ani jiné částky odvozující se od počtu obyvatel. Nebyly mi schopni poradit ani na SSP. Jak tedy nově vypočítáváte exekuce? Prosím i případné odvolávky na zákony.Děkuji