Re: Intrastat
Pokud máte fakturu , tak se bere celková cena zboží na faktuře - máte tam stroje + ND ,tak celová cena asi těžko činí Kč 6000,-.
Vy musíte každé zboží zařadit zvlášť, to znamená , že v IDESU na každou položku celního sazebníku budete mít jeden řádek, to ostatní do toho budete vyplňovat stále stejné
1. řádek - třeba mašinky - pol xxxxxxxxxx - doprava 3 ( auto)
dodací podmínka ( třeba DDU ) země původu třeba (de) A CENA ZA TY STROJE PŘEPOČTENÁ KURZEM -CELNÍM.
2. řádek - ND - každý si musíte zařadit na zvláštní položku ,ale druh dopravy ,země původu ,pokud jestejná vyplníte to co do prvního řádkau a dodací podmínku , také , to co do prvního řádku cenu za ten konkrétní ND * kurz.
3. řádek ,- třeba jiný ND - a zase to ssamé , jen se to bude lišit položkou celního sazebníku a cnou , ale třeba i původem, to já nepoznám z toho co píšete.
Cena do 6000,- se moc nepoužívá , protože málo kdo obchoduje za tak malou částku a stejně pro lepší orientaci doporučuji to zařadit do celního sazebníku a vyplnit všechny kolonky...
Petra
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
1. 2. 2007 14:19
Nejsem si 100% jistá tak se chci jen ubezpečit asi to dělám správně. Dělám poprve sama Intrasta, v programu Ides, ale to na to vliv asi nema. Mám na faktuře 4 stroje - našla jsem si k nim sazebníkoví kód zboží, ten mají stejný, tam ho zadám a ke kusům dám číslo 4, že? A pak na té stejné faktuře mám jen malé příslušenství v hodnotě do 6000,- CZK což tím pádem spadá do MZ malé zásilky uvedené pod kódem 99500000, čili to uvedu zvlášť ano?? A co když se mi ty malé zásilky do té dané země nasčítají, že to vydá za více korun, to nevadí??
A je to tak, že mě hlavně zajímají položky zboží ne faktury...Zboží se mi sčítá pokud je stejné zboží, do stejné země... do jednoho řádku i když je to z více faktur?? Říkám to snad dobře...