Intrastat

• (neregistrovaný)

1. 2. 2007 14:19

Nejsem si 100% jistá tak se chci jen ubezpečit asi to dělám správně. Dělám poprve sama Intrasta, v programu Ides, ale to na to vliv asi nema. Mám na faktuře 4 stroje - našla jsem si k nim sazebníkoví kód zboží, ten mají stejný, tam ho zadám a ke kusům dám číslo 4, že? A pak na té stejné faktuře mám jen malé příslušenství v hodnotě do 6000,- CZK což tím pádem spadá do MZ malé zásilky uvedené pod kódem 99500000, čili to uvedu zvlášť ano?? A co když se mi ty malé zásilky do té dané země nasčítají, že to vydá za více korun, to nevadí??

A je to tak, že mě hlavně zajímají položky zboží ne faktury...Zboží se mi sčítá pokud je stejné zboží, do stejné země... do jednoho řádku i když je to z více faktur?? Říkám to snad dobře...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 1. 2. 2007 14:29

Petra (neregistrovaný)

Re: Intrastat
      Pokud máte fakturu , tak se bere celková cena zboží na faktuře - máte tam stroje + ND ,tak celová cena asi těžko činí Kč 6000,-.
      Vy musíte každé zboží zařadit zvlášť, to znamená , že v IDESU na každou položku celního sazebníku budete mít jeden řádek, to ostatní do toho budete vyplňovat stále stejné
      1. řádek - třeba mašinky - pol xxxxxxxxxx - doprava 3 ( auto)
      dodací podmínka ( třeba DDU ) země původu třeba (de) A CENA ZA TY STROJE PŘEPOČTENÁ KURZEM -CELNÍM.
      2. řádek - ND - každý si musíte zařadit na zvláštní položku ,ale druh dopravy ,země původu ,pokud jestejná vyplníte to co do prvního řádkau a dodací podmínku , také , to co do prvního řádku cenu za ten konkrétní ND * kurz.
      3. řádek ,- třeba jiný ND - a zase to ssamé , jen se to bude lišit položkou celního sazebníku a cnou , ale třeba i původem, to já nepoznám z toho co píšete.
      Cena do 6000,- se moc nepoužívá , protože málo kdo obchoduje za tak malou částku a stejně pro lepší orientaci doporučuji to zařadit do celního sazebníku a vyplnit všechny kolonky...

Petra

• 2. 2. 2007 22:47

Míša (neregistrovaný)

Re: Intrastat
      Souhlasím, jen pokud máte fakturu do 6000 Kč tak se nebojte dát do MZ vyhnete se při případné kontrole obhajování položek.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).