Re: PHM a soukromé jízdy
Dle knihy jízd zjistíte soukromé jízdy služebním autem-osobní !. V účetnictví za daný měsíc zjistíte průměrnou cenu PHM za měsíc. Ujetý km v měsíci x prům.spotřeba dle TP x cena průměrná v daném měsíci = doklad o použití za měsíc.
Žádná náhrada jako u soukromého auta.
U nákladního auta, tj. auta s uplatněným DPH při pořízení (nákup, leasing), je nutno odvést z ceny obvyklé DPH za měsíční nájem (ikdyž jej nehradí).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
2. 2. 2007 8:01
Dobrý den, přečetla jsem si, jak postupovat při soukromých jízdách služebním autem. Účtování - doklad o použití, je mi jasné. jen nevím jak se dopracuji kolik mu za km naúčtuji. Budu to počítat stejně jako počítám náhrady za soukromé auto pro služební účely, kromě těch 3,80 za opotřebení?
A kde vezmu nějakou cenu za PHM- mělo by to být někde vyhlašované, ale já to teď nemůžu najít??? Budu to dělat měsíčně, jsme měsíční plátci a strhávat jim to z výplaty.
Díky moc.
Blanka